23948sdkhjf

Millionbevilling skal styrke viden om skadelig kemi

Pizzabakker, popcornposer og bagepapir under lup
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen præsenterer i dag en ny kemipakke, der skal sikre mere viden og bedre styr på uønsket kemi i danskernes hverdag.

Danskerne skal kunne leve uden frygt for at blive udsat for hormonforstyrrende stoffer i for eksempel plejeprodukter og fluorstoffer fra pizzabakker, og det skal kemipakken hjælpe til med.

I alt er der afsat næsten seks millioner kroner til nye initiativer i perioden 2016-2017. Pengene skal sikre mere viden om problematisk kemi i danskernes hverdag og styrke arbejdet med at regulere stofferne gennem EU.

- Regeringen tager opgaven med at værne om danskernes sundhed og miljøet alvorligt. Derfor lancerer jeg nu en kemipakke, som skal sikre mere viden om de uønskede stoffer, vi omgiver os med i hverdagen, så vi får styr på, om nogle af de stoffer skal begrænses eller helt udfases. Forbrugerne skal kunne være trygge ved pizzabakker, popcornposer og bagepapir, så jeg vil sammen med andre lande bede Kommissionen fastsætte grænseværdier for fluorstoffer i mademballage, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Den nye kemipakke har særligt fokus på fem områder, blandt andet bedre EU-regulering, hormonforstyrrende stoffer og mere viden om fluorstoffer. Tilsammen skal det sikre en mere samlet, tværgående tilgang til reguleringen af kemiske stoffer i fødevarer, forbrugerprodukter og miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078