23948sdkhjf

Kokkelandsholdet rykker en liga op

Gastronomisk budget bliver fordoblet - gourmetnetværk på vej
Gastronomilandskampe, eksportfremstød og fødevareevents er boldbanen, det danske kokkelandshold til dagligt spiller på. Her er de med til at markere Danmark internationalt som en gastronomisk førende nation.

Og nu får det danske landshold penge til at fortsætte kampen for dansk gastronomi, når miljø- og fødevareministeren fordobler Kokkelandsholdets budget på forslaget til finanslov for 2017.

I alt afsættes der årligt yderligere en halv million kroner i perioden 2017-2020. Ud over de nye midler er der allerede afsat et tilsvarende beløb til Kokkelandsholdet i hvert af årene 2017, 2018 og 2019.

- Jeg ønsker at bruge det danske kokkelandshold endnu mere aktivt i promoveringen af de danske styrkepositioner inden for gastronomi. Jeg har netop holdt et internationalt fødevaretopmøde, og hvis der var noget, det viste, så var det en efterspørgsel på engagement og udvikling i relation til kokkefaget. Det er Kokkelandsholdet mestre i at sprede. Derfor tilfører regeringen Kokkelandsholdet flere penge, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Kokkelandsholdet har senest stået for den officielle åbningsmiddag i forbindelse med et fødevaretopmøde i København i sidste uge.

Også penge til Nordjylland

Fantastiske restauranter er ikke noget, der kun hører hovedstaden og de største byer til. Ved uddelingen af Michelinstjernerne i februar var der stjerner til Kadeau på Bornholm og til Henne Kirkeby Kro i Vestjylland.

Derfor bliver der afsat 100.000 kroner i 2017 til at støtte etableringen af netværket Gastro North, som skal vække den internationale gourmetguides’ interesse for nordjysk gastronomi og fødevareproducenter.

- Vi har jomfruhummere, muslinger og dygtige fødevareproducenter i Nordjylland, og vi har en lang række restauranter, som kan konkurrere med de bedste i Danmark. Det skal vi have åbnet omverdenens øjne for, og det er selve opgaven for det nye netværk Gastro North, siger Esben Lunde Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063