23948sdkhjf

Midtjyder producerer indmad til ny whisky-fabrik

Flexmatic leverer procesanlægget til Stauning Whiskys voldsomme udvidelse.
Samarbejdet mellem Flexmatic og Stauning Whisky har taget fart. Fra enkelte småopgaver – som for eksempel produktionen af en kornvender – skal den midtjyske rustfrispecialist nu stå i spidsen for et projekt, der skal 30-doble af Stauning Whiskys produktion.

Flexmatic, der har hjemme i Bjerringbro, skal levere et komplet procesanlæg til det fremadstormende og prisbelønnede whiskydestilleri i Vestjylland.

- Vi har tidligere arbejdet sammen omkring nogle mindre ting til deres eksisterende produktion. Som en naturlig forlængelse spurgte de, om vi var interesserede i at hjælpe dem med opgaven, siger Asbjørn Jensen, medejer og direktør hos Flexmatic.

Bjerringbro-virksomheden har nu arbejdet på opgaven i et års tid, og der er nu skabt et overblik over, hvad der skal bruges.

- Vi skrev under på opgaven i marts, og det er blevet en opgave til et tocifret millionbeløb, siger direktøren.

Voldsom produktionsforøgelse
30.000 liter whisky løber i år gennem destilleriet i Stauning, men planen er, at produktionen skal ganges med 30. Forøgelsen skal ske over de næste fem til seks år og vil ske i etaper.

Procesanlægget skal dog på plads med det samme, for de store tanke skal placeres, mens der ikke er tag på de nye bygninger.

Den store udvidelse skal også ske, uden det rokker ved whisky-producentens DNA.

- De(Stauning Whisky red.) ved helt nøjagtigt, hvordan de vil lave deres whisky. Det er meget vigtigt for dem – selvom de går op og bygger en stor fabrik – at måden, whiskyen bliver lavet, ikke bliver industrialiseret. En del af historien, er måden, som de laver whisky på, og den skal bibeholdes, siger Asbjørn Jensen.

Bygger udstyr fra 2017
Opførelsen af selve fabriksbygningen har Flexmatic ikke noget med at gøre. Men alt fra luft-, vand- og strømforsyninger dimensionerer procesanlæg-specialisten.

- Vi har lige fået 3D-tegninger af bygninger, og nu er vi ved at se, om udstyret kan være der. Bygningerne går i udbud her i efteråret, fortæller direktøren.

Antallet af pot stills vil vokse fra de nuværende fire til 16. I alt vil det nye produktionsanlæg indeholde cirka 22 tanke.

- Alle tanke skal vi finde ude i byen, og vi begynder med at producere udstyr og indkøbe udstyr om et halvt års tid, siger Asbjørn Jensen, som ikke regner med, at man kommer til at sætte maskiner ind bygningerne før starten af 2018

Projektet kommer til at fylde en del, men strækker sig over lang tid og sker derfor i et tempo, som Flexmatic kan følge med i.

- Når vi skal til at montere, skal vi bruge flere folk - en tre-fire ekstra mand. Og så vil vi også samtidig leje folk ind, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094