23948sdkhjf

Pepperoni-konger med rekordregnskab igen-igen

DK-Foods tromler frem og er slet ikke færdige med at vokse
Succesen vil tilsyneladende ingen ende tage hos den midtjyske pepperoni-fabrikant DK-Foods.

Det netop offentliggjorte 2015/16-regnskab viser et overskud på 34,3 millioner kroner - det er ny rekord for tredje år i træk, og DK-Foods har dermed præsteret at tredoble overskuddet i løbet af tre år.

Og går det, som ledelsen forventer, er der udsigt til endnu en ny rekord næste år ved samme tid: "Der forventes en stigende aktivitet og indtjening for det kommende regnskabsår", hedder det således i bemærkningerne til regnskabet.

Samme formulering blev brugt i 2014/15-regnskabet, og det kom altså til at holde stik. Ikke nok med, at overskuddet steg fra 31,3 til 34,3 millioner kroner, men antallet af medarbejdere er i det forløbne år vokset fra 46 til 65.

98 procent er eksport

DK-Foods offentliggør ikke sin omsætning, men bruttofortjenesten blev i det seneste regnskabsår på 54,5 millioner kroner, hvilket er næsten seks millioner mere end året før.

DK-Foods producerer hver uge omkring 180.000 kilo pepperoniskiver, hvoraf cirka 98 procent bliver eksporteret, fortrinsvis til England og Tyskland.

Virksomheden i Thorning ved Silkeborg blev ved årsskiftet delvist overtaget af kapitalfonden Maj Invest, som købte 70 procent af pølsefabrikken af Steffen Ramsgaard og Per Fischer Larsen, der stiftede succesen i 2003. Ifølge Børsen var prisen omkring en halv milliard kroner.

- Det skal gå lidt hurtigere

Stifterne arbejder fortsat i virksomheden, hvor Per Fischer Larsen stadig er administrerende direktør. Han oplyser til finans.dk, at den nye medejer have sat yderligere skub i væksten.

- Det skal gå lidt hurtigere end oprindeligt planlagt, og væksten skal være større. Men vores strategi er grundlæggende den samme, siger han til finansportalen og fortæller også, at han har store forventninger til en for nyligt opnået godkendelse til at eksportere pepperoni til USA.

Ifølge finans.dk har Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard over en seks-årig periode trukket over 70 millioner udbytte-kroner ud af DK-Foods.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082