23948sdkhjf

Kendis-cafeer får bøder for kødrod

- Det er sjældent, at vi har så store sager, konstaterer Fødevarestyrelsens rejsehold
Dagen før Danmarks ældste café, Café Sommersko i København, fyldte 40 år, slog Fødevarestyrelsen til mod den og andre kendte spisesteder med samme ejer i en større sag om rod med kød.

Det skriver Metroxpress.

På et fryselager blev der beslaglagt 22 paller med kød og fisk, hvor ejeren ikke kunne redegøre for, hvor det var fra, og hvordan det har været opbevaret.

- Det er ikke hver dag, at vi slår til mod syv adresser i en razzia, og det er sjældent, at vi har så store sager, siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, til Metroxpress.

Café Sommersko kunne blandt andet ikke redegøre for muslingekød og krebsehaler, Café Dan Turéll havde rod med unghaner, Burger Corner manglede dokumentation for 75 kilo bøffer, og XO Burger og Cafe Emma kunne ikke "fremvise sporbarhed i form af faktura eller følgeseddel" for T-bone-steaks.

Bøderne er anket

Samlet fik stederne bøder på 87.500 kroner.

- De har fået så store bøder, fordi kød- og fiskeprodukterne ikke har haft den fornødne sporbarhed – man har ikke ud af kvitteringer kunnet læse, hvor kødet er fra, og hvordan det er opbevaret. Du kan derfor som forbruger ikke være sikker på, hvad du spiser, siger Michael Rosenmark.

Alle stederne er via firmaet Property & Restaurant ejet af Bahram Sari. I en e-mail skriver firmaet, at man har anket bøderne:

"Kødet er købt og mærket på samme måde som kød indkøbt f. eks. hos Inco, og uenigheden med Fødevarestyrelsen består dybest set i, hvilke informationer der skal fremgå af de fakturaer, der er udstedt af sælger. En større del af de oprindelig beslaglagte varer er efterfølgende frigivet."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094