23948sdkhjf

Nu åbner Danmarks endnu et supermarked med overskudsmad

Folkekirkens Nødhjælp slår snart dørene op til endnu en Wefood-butik. Denne gang på Nørrebrogade i København.
En tredjedel af alt mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over.

Den fordeling har Folkekirkens Nødhjælp valgt at gøre noget ved, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

I februar åbnede organisationen verdens første supermarked med overskudsvarer.

Butikken på Amagerbrogade i København blev hurtigt en stor succes, og derfor vælger Folkekirkens Nødhjælp nu at åbne endnu et supermarked.

- Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. Alene de første tre måneder har Wefood modtaget mere end 25 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, siger Thomas Mølgaard Andersen, ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

En af de største leverandører til Wefood er Dansk Supermarked Group og Føtex. De er glade for, at Folkekirkens Nødhjælp nu udvider konceptet.

- Vi oplever i Fføtex, at både kunder og medarbejdere er meget optaget af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at endnu en Wefood nu ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex
.
Wefood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesseret i, fordi de enten er produceret i for store mængder, tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker.

I 2017 åbner Folkekirkens Nødhjælp den tredje Wefood-butik. Planen er at åbne i Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078