23948sdkhjf

Sjællandsk tørmælk til Kinas spædbørn

Mille Dairy i Hundested bruger nu 15 mio. kr. på investeringer, så tørmælksproducenten kan levere modermælkserstatning på dåse til Kina, skriver sn.dk.

Produktionen ventes at være klar i april næste år.

- Vi kommer til at bruge 15 mio. kroner på at opgradere bygningerne til vores høje standard. Vi skal både leve op til kinesiske og danske regulativer og love på området, siger Steve Wang, adm. direktør Mille Dairy (Shanghai) og direktør i Mille Baby og Mille Food til sn.dk.

Hun siger, at der kan komme investeringen for i alt 50-60 mio. kroner i Hundested.

Tørmælksvirksomheden, som er 75 procent er ejet af kinesiske investorer, gjorde allerede sit indtog på det kinesiske marked for modermælkserstatning i 2013 med produktnavnet »Moohko«. Det var kort tid efter, at Kina var ramt af flere store mælkeskandaler, hvor spædbørn blev syge med nyresvigt og døde af underernæring, fordi flere mejerier blandt andet tilsatte melanin til mælken.

Mejerierne blev siden retsforfulgt, og den kinesiske regering har skærpet kravene til mejeriproducenter i både indland og udland. Alligevel har kineserne mest tiltro til de udenlandske mejerier. Derfor er det et vigtigt salgsargument, at modermælkserstatningen er pakket i Danmark.

Steve Wang beskriver markedet som »næsten umætteligt«, fordi mange kinesiske kvinder bruger modermælkserstatning fremfor at amme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078