23948sdkhjf

EU vil godkende nye regler om aktive og intelligente emballager

EU-kommissionen vil tillade emballager, der påvirker fødevaren aktivt enten ved at udsende eller optage stoffer, så eksempelvis smagen bevares bedre.
Indtil videre har emballager ikke måttet udsende duftstoffer, men det åbnes der op for i kraft af en positivliste over stoffer, som de aktive og intelligente emballager må indeholde. Indpakningen kan også komme til at indeholde information om fødevarens kvalitet og historie.

Det nye forslag fremgår af et udkast til en såkaldt EU-forordning, som Ingeniøren er kommet i besiddelse af, skriver nyhedsmagasinet i en artikel.

De danske myndigheder mener det er i orden at åbne op for brug af aromastoffer og andre hjælpestoffer fra emballagen. Det skal dog være et krav, at de stoffer, der migrerer over i fødevarerne, skal overholde anden EU-lovgivning for koncentrationer.

- For eksempel må man ikke putte farve i sødmælk, og det vil man fortsat ikke kunne. Og man må ikke tilsætte aroma til en papirspose til brød, som får brødet til at lugte mere frisk, for det vil være vildledning, siger Cand.scient. Dorthe Licht Cederberg, Kontoret for kemisk fødevaresikkerhed i Fødevarestyrelsen, til Ingeniøren.

De aktive emballager anvendes allerede i England, Frankrig og Tyskland, som bruger iltabsorbere til supper og kød, oplyser Ingeniøren. I Danmark er der kun gasnke få aktive emballager på markedet, hvilket hænger sammen med at de danske forbrugere er skeptiske og ikke er villige til at betale mere for de nye emballager.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078