23948sdkhjf

Dansk hjælp til svensk fjerkræindustri

Kronfågel i Sverige hyrede dansk konsortium.
Det svenske marked for kyllinger boomer i disse år, og hos kyllingeproducenten Kronfågel kan man i øjeblikket afsætte alle de produkter, man kan nå at producere. Et dansk konsortium har gennemført en omfattende kapacitetsudvidelse på rekordtid.

Knap 150 kilometer sydvest for Stockholm ligger Nordens største kyllingeproducent. Det er det Scandi Standard-ejede Kronfågel, der på sin største produktionsenhed i Katrineholm nu kan producere godt 200.000 kyllinger om dagen. Produktionen er det seneste halve år blevet udvidet med blandt andet nyt pakkeri, forædlingslinje, logistikterminal, gaspit mv., og det hele er gennemført på rekordtid af et dansk konsortium.

Første etape blev startet i november 2015 og skulle stå færdigt allerede i januar 2016. Et nyt 1.800 kvadratmeter stort pakkeri og forædlingslinje skulle løse de mest akutte flaskehalse i produktionen. El-teknikvirksomheden Intego, der er specialister inden for industri og produktion, var en af de største leverandører i konsortiet:

- Vi blev i efteråret 2015 kontaktet af NCO Byg, der skulle give et samlet tilbud på en udvidelse af en kyllingeproduktion i Katrineholm i Sverige. Vi var i konkurrence med en svensk leverandør på opgaven, der krævede et stort antal medarbejdere i en kortere periode. Det hele skulle gå meget hurtigt, og vi sprang med, og det skulle hurtigt vise sig at være en god ide, forklarer serviceleder Lars Bærentsen fra Integos hovedafdeling i Aalborg.

Efter få uger tid fik Lars Bærentsen besked om, at opgaven var vundet, og at den skulle i gang hurtigst muligt. Det danske konsortium havde blandt andet vundet opgaven, fordi medarbejderne ville blive udstationeret på stedet, forklarer projektleder Torben Hjorth Hansen fra Scandi Standard:

- Vi havde stor tillid til, at det danske konsortium kunne løse opgaven inden for den aftalte tidsramme. Her var det en fordel, at de danske medarbejdere ville blive udstationeret på stedet, og at de var indstillede på lange arbejdsdage.

Opgaven blev da også gennemført inden for den meget korte tidsramme, og den nye forædlings- og pakkelinje var klar til ibrugtagning i uge 4 i starten af 2016.

Det viste sig dog hurtigt, at der var andre flaskehalse i produktionen, når målsætningen var at få mere end 200.000 kyllinger igennem dagligt. Dels blev det danske konsortium hyret ind til at bygge en ny logistikterminal på 500 kvadratmeter, og dels skulle der bygges ny indlevering og gaspit. Lars Bærentsen husker, at tidsplanen her om muligt var endnu strammere:

- Vi skulle blandt andet stå for maskininstallationen i indleveringen, og aftalen blev, at det hele skulle gennemføres henover en weekend for at mindske produktionsstop mest muligt. Her valgte vi at samle 20 af vores montører fra vores enheder rundt omkring i Danmark og flyve dem ind med et chartret fly. Det var både billigere og hurtigere end de gængse transportveje, fortsætter han.

Den komplette maskininstallation inkl. test blev gennemført, og mandag morgen kunne Kronfågel genoptage produktionen. Alt i alt har Intego og det samlede danske konsortium gjort et stort positivt indtryk hos Scandi Standard-koncernen:

- Alt er forløbet efter planen, og selvom det også var både nødvendigt og vores forventning, er vi alligevel imponerede over den præcision og professionalisme, som projekterne er blevet gennemført med. Det har virkelig gjort indtryk heroppe i Sverige, hvor rettidig omhu og planlægning er højt prioriteret, siger Torben Hjorth Hansen.

Tilbage hos Lars Bærentsen og Intego er der da også forhåbning om nye projekter til den nordiske koncern. Selvsamme danske konsortium har netop givet bud på flere andre projekter blandt andet i Stavanger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093