23948sdkhjf

I dag kåres det bedste fuldkornshvedebrød

I dag kåres vinderen af Danmarks Bedste Fuldkornshvedebrød, når Bager- og Konditormestre i Danmark afholder konkurrencen om Danmarks Bedste Brød og Kager på Rådhuspladsen i København.

Konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager har gennem årene udviklet sig til at være Danmarks største og mest prestigefyldte brød- og kagedyst at vinde, og den er er med til at fremme udviklingen af brød og kager i den danske bager- og konditorbranche

Kategorien ’Årets Fuldkornshvedebrød’ er med igen i år.

- Fuldkornsbrød er en spændende kategori for håndværksbageren. For her skal man virkelig bruge al sin faglige kunnen for at bage et brød, der er fyldt med smag, men som stadig overholder de krav, der er til logomærkede brød. Det er en svær opgave, men branchen har taget udfordringen op og kommer hvert år med nogle helt fantastiske og smagfulde brød, siger Hardy Christensen, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Vinderen kåres tirsdag den 27. september på Rådhuspladsen i København, hvor der er adgang for offentligheden fra 12.30. Kl. 16.00 er der præmieoverrækkelse og derefter deles de mange finaleprodukter ud til publikum.

- Fuldkornsbrødet har udviklet sig meget igennem de sidste 10 år. Hvor der tidligere kun var få meltyper at bage med, findes der i dag et hav af fuldkorns meltyper, som giver en bedre og mindre bitter smag end det traditionelle grahamsmel gør. I dag kan man bage fuldkornsbrød der er lyse, luftige og med en saftig krumme, siger Lars Eriksen produktudviklingschef fra Valsemøllen A/S.

Fuldkornspartnerskabet har en stand i konkurrenceteltet, hvor du kan høre mere om fuldkorn og få gratis opskriftspostkort med hjem og en god snak om, hvordan du kan bage med fuldkorn hjemme i dit eget køkken. Børnene kan møde Fuldkornshelten. Til de håndværksbagere som lægger vejen forbi teltet tilbydes et gratis eksemplar af værktøjskassen: Sådan bliver du fuldkornsbager.

Bag Fuldkornspartnerskabet står Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen, Valsemøllen A/S, Lantmännen Cerealia A/S, Credin A/S, CBP A/S og Bager- og Konditormestre i Danmark samt en række andre fødevarevirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188