23948sdkhjf

FoodSafe vil lave ny rengøringsmetode

Den skal spare både vand, kemikalier og produktionstid
Fredericia-virksomheden FoodSafe, der har specialiseret sig fødevaresikkerhed og rengøringsservice inden for levnedsmiddelindustrien, er gået i gang med at udvikle en ny rengøringsmetode til branchen.

I samarbejde med Erhvervsakademi Sjælland Roskilde vil FoodSafe udvikle en metode, der sparer både vand, kemikalier og produktionstid - uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Metoden er baseret på de to parters mangeårige erfaring med fødevaresikkerhed, kemi, mikrobiologi og rengøring, og erhvervsakademiet, EASJ, bidrager også med viden om blandt andet at lave projektansøgninger og gennemføre projekter.

Undervisere fra EASJ Roskilde får en nøglerolle i projektet, da de skal være med til at afprøve effekten af de nye metoder i praksis i en virksomhed, hvor FoodSafe til dagligt gør rent.

Hurtigere

- Vores samlede store viden om alle aspekter inden for fødevareproduktion, -sikkerhed og –kontrol samt mikrobiologi er meget vigtige i forhold til projektets gennemførelse. Projektet har stor sammenhæng med både fødevareteknolog- og laborantuddannelsen, siger projektleder Birgitte Sterup Hansen., der er cand. brom og underviser på fødevareteknologiuddannelsen ved Erhvervsakademi Sjælland Roskilde.

Et klart mål med den nye rengøringsmetode er, at fødevarevirksomhederne genererer mere produktionstid. Det vil efter planen blive resultatet af, at rengøring og desinfektion går hurtigere. Hvis alt går vel, vil den nye metode også indvirke positivt på vandforbrug, strømforbrug og forbrug af rengøringsmidler.

Projektet mellem FoodSafe og EASJ Roskilde løber frem til slutningen af 2017. Det har fået en såkaldt InnoBooster-bevilling fra Innovationsfonden
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078