23948sdkhjf

Gods vil lave allergivenlig mælk

Knuthenlund forventer at kunne sælge nyskabelse på flasker til foråret
Det lollandske gods Knuthenlund, der er et af Danmarks største økologiske landbrug, vil i samarbejde med Århus Universitet fremstille allergivenlig mælk, skriver dr.dk.

Knuthenlund er i forvejen kendt for gedeoste og andre gourmetfødevarer, men nu vil godset også fremavle røde, danske malkekøer af den allergivenlige slags.

- Der er kommet en del resultater frem særligt fra udlandet, der viser, at der er sket mutation (forandring i en celles arvemateriale, red.) i proteinerne på de moderne kvægracer.

- Det er med til, at mange i dag udvikler intolerance overfor mælk, og der er folk, der får alzheimer, depression og autoimmune sygdomme. Disse sygdomme kan kædes sammen med mælk, siger godsejer Susanne Hovmand-Simonsen til DR.

I samarbejde med forskere på Århus Universitet skal hun nu have testet 50 af godsets malkekøer for at se, om der er sket en mutation i deres proteiner eller ej. De køer, der ikke har en mutation, skal efter planen levere allergivenlig mælk, som fra foråret sælges på flasker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081