23948sdkhjf

Frossen wienerbrødsproduktion bliver i Danmark

Investering på 70 millioner kroner har fremtidssikret Mette Munk-fabrikken på Odense Havn
Autentisk dansk wienerbrød skal produceres i Danmark, slår Mette Munks salgsdirektør, Claus Olsen, fast.

Også selv om Mette Munk er blevet en del af verdens tredjestørste bagerikoncern, Aryzta, der i princippet kunne henlægge produktionen til alle mulige andre steder i verden, hvor man var tættere på de eksportmarkeder, der har større og større appetit på dansk wienerbrød.

Men en investering på 70 millioner kroner har i den grad fremtidssikret Mette Munks fabrik på Odense Havn, slår Claus Olsen fast.

- Alt bliver produceret her. Autentisk dansk wienerbrød skal blive her i Odense - og det er også derfor, vi har brugt alle de penge her. Nu har vi trods alt kapacitet til de næste mange år, siger han.

Svært at følge med

Han tilføjer, at investeringen var planlagt, inden Aryzta kom ind i billedet. Men at den nye ejer har valgt at fuldføre investeringen i dels en ekstra produktionslinje, dels et nyt frysehus og lager. Alle tre anlæg har været oppe at køre siden sidste sommer.

En udvidelse var da også tiltrængt, fortæller Claus Olsen. Mange års massiv vækst - alene mellem 2014 og 2015 have Mette Munk ifølge mediet Fødevarewatch en omsætningsvækst på 25 procent - havde gjort det svært for de eksisterende linjer at følge med efterspørgslen. Ikke mindst fordi stort set alle eksportvarer afskibes fra Odense.

- Vi havde ikke mere kapacitet. Så vi er begyndt at fylde op på den nye linje. Stigningen i omsætning har gjort, at det har været nødvendigt, også bare for at lastbilerne kan komme til og fra fabrikken. Så det var på høje tid, også fordi det kneb med pladsen på fryselageret, siger salgsdirektøren.

Læs Food Supply Magazine gratis: http://www.e-pages.dk/aller/530/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141