23948sdkhjf

Chr. Hansen fordobler sin produktion i Avedøre

28 robotanlæg skal sikre en langt højere automationsgrad
De var enten fremsynede eller heldige hos Chr. Hansen, da virksomheden i 1995 overtog den grund i Avedøre, der indtil da havde huset Sadolin & Holmblads malerfabrikker.

For den store grund på Avedøre Holme, lige ved siden af Dongs Avedøre-værket, har i de mellemliggende 20 år givet Chr. Hansen mulighed for at udvide produktionen ad flere omgange.

Og det sker igen i disse måneder, hvor Chr. Hansen - der er markedsledende på produktionen af ingredienser såsom enzymer, kulturer og farvestoffer til fødevareindustrien - er i gang med en fabriksudvidelse, der skal fordoble produktionskapaciteten fra de nuværende 3.500 ton om året til 7.000 ton, når udvidelsen er helt færdig i sommeren 2017.

En ret markant produktionsforøgelse set i forhold til, at fabrikken kun kunne håndtere 1.500 ton om året for 10 år siden.

Det er i Avedøre, det sker

Men Chr. Hansen har nu også i den grad brug for kapacitetsudvidelse. Koncernen havde en organisk vækst på 10 procent i regnskabsåret 2014/2015, og festen er fortsat ind i 2016, hvor blandt andet kulturer til mejeriindustrien har trukket en stor del af læsset.

Planen er, at fabrikken i Avedøre, der netop producerer disse bakteriekulturer, skal kunne absorbere det meste af væksten på verdensmarkedet. Chr. Hansen råder også over to bakteriekulturfabrikker i Milwaukee i USA og syd for Paris i Frankrig, men her er mulighederne for at udvide ikke nær så gode.

- Så det er her i Avedøre, det sker. Også fordi det er den mest moderne fabrik, lyder det fra produktionsdirektør Torsten Steenholt, der er ansvarlig for Global Supply i Chr. Hansen.

Op til 80 nye medarbejdere

Torsten Steenholt anslår, at den nye fabrik i direkte sammenligning med den eksisterende skal bruge det halve antal medarbejdere per produceret enhed. Men dermed ikke sagt, at Chr. Hansen skal ud og afskedige en masse medarbejdere, understreger Torsten Steenholt.

Han regner personligt med at skulle ansætte 70-80 medarbejdere i Global Supply, heraf de fleste i Avedøre.

De pt. 400 medarbejdere i Avedøre kommer dog til at dele gulvpladsen med en masse nye robotter. Da Torsten Steenholt kom til Chr. Hansen i 2012, var der kun to robotter i Avedøre. Til næste sommer vil man have 28.

- Automationsgraden bliver markant højere. Alt hvad vi laver fremadrettet, bliver meget mere automatiseret, fastslår produktionsdirektøren.

Læs Food Supply Magazine gratis: http://www.e-pages.dk/aller/530/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094