23948sdkhjf

Nye mad-ideer kan få gratis hjælp

Sjællandske virksomheder har førsteprioritet, men alle må søge
Især sjællandske fødevarevirksomheder, der har en idé til et innovativt produkt eller en ny teknologi, kan nu få gratis ekspertbistand til at føre den ud i virkeligheden.

I projektet Greater Copenhagen Food Innovation – i daglig tale CPH Food - kan små og mellemstore virksomheder trække på den fødevarefaglige ekspertise blandt studerende og forskere fra DTU Fødevareinstituttet eller Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Virksomhederne kan også sparre med Capnova, Agro Business Park/Future Food Innovation og Danish Food Cluster og dermed udnytte deres solide forretningserfaring, stærke netværk og adgang til kapital.

CPH Food har til formål at styrke beskæftigelsen og øge væksten i fødevarebranchen i Region Sjælland. Det er også muligt at inkludere virksomheder fra resten af landet. Dog må maksimalt 20 procent af virksomhederne bo uden for regionen.

Et screeningsudvalg skal godkende interesserede virksomheders idé, før de deltager i projektet.

Gratis eksperthjælp

De udvalgte virksomheder kan gratis benytte sig af den ekspertbistand, projektets partnere kan tilbyde. Virksomhederne skal selv dække driftsomkostningerne – eksempelvis for brug af laboratorier – ved det udviklingsprojekt, de indgår i .

Projektpartnerne har allerede kontakt til en række virksomheder, hvis idéer er ved at blive udmøntet i samarbejdsprojekter.

Eksempelvis vil en virksomhed optimere modningsprocessen for at få den helt rigtige smag i lufttørrede gourmetpølser produceret i Danmark. En anden virksomhed vil i samarbejde med danske stjernekokke udvikle næringsrige og velsmagende instant meals baseret på blandt andet alger.

Interesserede virksomheder kan deltage i et gratis såkaldt kick-off-arrangement på onsdag, hvor de forskellige samarbejdsmuligheder bliver præsenteret i Roskilde.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11