23948sdkhjf

Sukkerfabrikker har raffineret indkøbet af værktøj

Antallet af leverandører er skåret ned til en tiendedel

På 15 år har Nordic Sugars to danske roesukkerfabrikker skåret antallet af leverandører af værktøj og tekniske artikler ned til en tiendedel – og samtidig er indkøbsprocessen blevet digitaliseret.

- Vi skal producere 12 måneders omsætning på fire måneder, så der er ikke noget, der må gå galt. Det er vigtigt, at vi har får de ting, vi skal bruge, når vi skal bruge dem, så vi ikke får pauser eller stop i produktionen af sukker, siger Ole Eichner-Larsen, der er indkøbschef i Nordic Sugar.

Han har ansvar for at servicere sukkerkoncernens to fabrikker i Nakskov og Nykøbing Falster med alt, hvad der skal bruges af værktøj, reservedele, tekniske artikler og serviceydelser.  

Fabrikkerne kører i døgndrift alle ugens syv dage fra sukkerroerne høstes medio september og cirka fire måneder frem. Resten af året går med at rengøre, efterse, vedligeholde og forbedre produktionsudstyret og installere nye anlæg. 

Synlige besparelser

Ole Eichner-Larsen har, siden han kom til koncernen for 15 år siden, arbejdet på at effektivisere indkøbsprocessen - blandt andet ved at samle indkøbene på færre leverandører. Forbedringspotentialet var stort, fortæller han:

- Vi havde 250 leverandører af værktøj og tekniske artikler. Så var der nogen, jeg ringede til, mens kollegaen ved skrivebordet to meter væk ringede til nogle andre. Det var tidskrævende, og vi skulle forhandle priser hver gang.

Det var med andre ord ikke særlig rationelt – men det er der blevet rettet op på siden. I dag er de 250 leverandører reduceret til 20-30 stykker, hvor Lemvigh-Müller leverer størstedelen af det værktøj og tekniske artikler, der bliver brugt til den almindelige drift og vedligeholdelse af fabrikkerne.

Strategien med at samle indkøbene hos så få leverandører som muligt har givet synlige besparelser. Blandt andet er de gået fra tolv til syv medarbejdere i indkøbsafdelingen.

Nordic Sugar har i mere end 100 år fremstillet sukker til det nordeuropæiske marked, siden 2009 som del af den tyske Nordzucker-koncern. Der bliver produceret omkring 2,9 millioner tons sukker årligt på fabrikker i Danmark, Sverige, Finland, Litauen, Tyskland, Polen og Slovakiet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094