23948sdkhjf

Danske Æg: Held og dygtighed sender salmonellatal i bund

Test har været afgørende for salmonellafrie kyllinger og æg

Ikke ét eneste tilfælde af salmonella var forårsaget af æg eller kyllingekød fra danske farme i 2015, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Det er resultatet af 30 års hårdt arbejde, mener Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg.

- Vi har været rigtig dygtige og lidt heldige med at holde det ude af besætningerne i 2015, siger han.

Jørgen Nyberg Larsen peger på, at man i branchen har sørget for at øge renligheden hos dyrene og varmebehandle fjerkræenes foder.

Tester hver 14. dag

Og så har hyppigere test gjort underværker.

- Vi har strammet op på kontrolprogrammerne, og vi har fået myndighederne til at stramme op, så vi i æglæggerbesætninger tester hver 14. dag.

- Tidligere testede vi kun hver 9. uge, og i EU tester man kun hver 15. uge, forklarer sektorchefen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078