Danske Æg: Held og dygtighed sender salmonellatal i bund
Ikke ét eneste tilfælde af salmonella var forårsaget af æg eller kyllingekød fra danske farme i 2015, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.
Det er resultatet af 30 års hårdt arbejde, mener Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg.
- Vi har været rigtig dygtige og lidt heldige med at holde det ude af besætningerne i 2015, siger han.
Jørgen Nyberg Larsen peger på, at man i branchen har sørget for at øge renligheden hos dyrene og varmebehandle fjerkræenes foder.
Tester hver 14. dag
Og så har hyppigere test gjort underværker.
- Vi har strammet op på kontrolprogrammerne, og vi har fået myndighederne til at stramme op, så vi i æglæggerbesætninger tester hver 14. dag.
- Tidligere testede vi kun hver 9. uge, og i EU tester man kun hver 15. uge, forklarer sektorchefen.
/ritzau/