23948sdkhjf

Restaurantkæde laver en stor solcellepark

Utraditionelt: Cofoco vil være energiproducent

Den københavnske restaurantkæde Cofoco tager et utraditionelt skridt og bliver energiproducent.

Ejerne er klar til at investere et tocifret millionbeløb i en ny solcellepark for at blive mere end selvforsynende med strøm, skriver Berlingske Business.

Det sker i samarbejde med virksomheden Better Energy, som skal stå for byggeriet af en 50 MW solpark i Nees i Lemvig Kommune. Efter planen skal den fra næste år producere bæredygtig strøm - i første omgang 5 MW. Det er væsentligt mere end de 3,5 MW, som Cofoco ifølge medejer August Lund bruger om året.

- For abstrakt med CO2-kvoter

- Det er for abstrakt at opkøbe CO2-kvoter. Vi vil gøre noget mere direkte og synligt, og derfor går vi med i en ny solpark. For Cofoco handler det om ansvarlighed i forhold til det omgivende samfund. Vi vil gerne være bæredygtige, og med den her investering også gerne skubbe bare en lille smule til udviklingen og måske få andre til at tænke og investere mere i grønt. Vi tror på, at det er absolut nødvendigt, at man som virksomhed tager ansvar, siger August Lund til Berlingske.

Samarbejdet mellem Cofoco og Better Energy omfatter 185.000 solcellepaneler. Ifølge Cofoco og Better Energy er prisen et større trecifret millionbeløb, hvoraf Cofoco altså leverer en betragtelig bid.

Cofoco driver 15 restauranter i københavnsområdet og er også storleverandør af mad til catering og måltidsløsninger til virksomheder som nemlig.com og Supergros.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094