23948sdkhjf

Emmerys tilbage i millionminus

Øko-bagerkæden mister igen penge efter to år med overskud

Øko-bagerkæden Emmerys kom ud af regnskabsåret 2015/16 med et minus på cirka 1,9 millioner kroner, og dermed er der gået kludder i en ellers succesfuld turnaround.

Emmerys tabte i regnskabsårene 2011/12 og 2012/2013 tilsammen over 13 millioner kroner, men derefter fulgte overskud på 1,3 og 3,6 millioner, inden der altså nu igen er røde tal på bundlinjen.

Det nye regnskab er en bet for ikke mindst ejer Hans Henrik Preisler, der overtog Emmerys efter en betalingsstandsning i 2011 og altså var godt i gang med at gøre det til en overskudsgivende forretning.

Investeringer

I sin beretning konstaterer ledelsen, at underskuddet i det seneste regnskabsår ikke mindst skyldes et investeringsprogram, som blev sat i gang i 2014/15.

- Formålet med investeringsprogrammet er, at emmerys skal være endnu bedre til at udvikle nye og spændende produkter i den bedste økologiske kvalitet samt at øge kapaciteten og omsætningen. Effekten af de foretagne investeringer er desværre ikke fuldt ud opnået i det forløbne regnskabsår, hvilket har ført til et mindre underskud på 1,8 mio.kr., men dog fortsat ned positiv EBITDA, skriver ledelsen.

Den nævner også, at "resultatet ligger under forventning og er utilfredsstillende".

Mindre bruttofortjeneste

Bruttofortjenesten hos Emmerys landede på 63,7 millioner kroner, mod 65,3 millioner året før.

Fra virksomhedens bageri leveres hver morgen friskbagt brød og kager til seks butikker i Århus og 25 butikker i københavnsområdet samt til engroskunder.

Udover økologiske brød og kager er kaffe, te, sandwich og egne specialiteter en væsentlig del af forretningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087