23948sdkhjf

Utætte pakker kostede Hanegal en formue

Virksomheden måtte tilbagekalde store mængder fødevarer to gange

Den økologiske kødproducent Hanegal havde en lille tilbagegang i indtjeningen i det seneste regnskabsår, som gav et resultat før skat på knap 3,5 millioner kroner. Året før var der et plus på lidt over 3,7 millioner.

Men meget havde set anderledes ud, hvis ikke det var for en pakkemaskine, der blev ved med at drille, fremgår det af ledelsens beretning i årsregnskabet.

- Den væsentligste årsag til det utilfredsstillende resultat er to store tilbagekaldelser, som har forringet årsresultatet med 1,1 million kroner. Årsagen var utætte pakninger. Leverandøren af pakkemaskinen måtte opgive at sikre stabil drift, og problemerne blev først løst, da der var leveret en ny pakkemaskine, konstaterer ledelsen.

Omsætningen steg 8,5 procent

Resultatet bliver ikke mere tilfredsstillende af, at det lykkedes for Hanegal i perioden at løfte omsætningen med 8,5 procent. Virksomheden opgiver ikke omsætningen i kroner, men bruttofortjenesten var på 26,3 millioner kroner, mod 24,7 millioner året før.

En anden årsag til, at den øgede omsætning ikke kan ses på bundlinjen, er, at der har været store prisstigninger på råvarer, især på økologisk svinekød og fjerkrækød, men at det kun i begrænset omfang har været muligt at gennemføre de nødvendige prisstigninger på de producerede produkter. Det skuldes detailhandelens hårde prispres, nævner ledelsen.

I årets løb er der investeret 4,7 millioner kroner i maskiner og indretning, især med fokus på at øge kapaciteten til produktion af spegepølser, salamisnacks og middagspølser. Hanegal har også indrettet en helt ny afdeling til pakning af spegepølser.

Nye produkter helt uden kød

Selv om indtjeningen er koncentreret om salg af kødprodukter, er Hanegal ikke blind for, at kød medvirker til en klimebelastende udledning af CO2. Virksomheden har derfor stort fokus på at udvikle produkter med et mindre indhold indhold af kød samt produkter helt uden kød.

I årets løb har Hanegal således udviklet en række vegetariske færdigretter, og senest er der udviklet en vegansk postej.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078