23948sdkhjf

Slut med at brænde sig på varm kaffe

Smart låg til to go-kaffedrikkere er på vej
På Aarhus Universitet har en gruppe ingeniørstuderende opfundet et specialdesignet låg, som kan komme alle, der drikker såkaldt to go-kaffe, til gode.

Adam Flytkjær og hans projektgruppe skulle finde et hverdagsproblem og udtænke en løsning på det, og de blev enige om, at de alle kendte til problemet med at brænde sig på kaffen i de nuværende to go-krus fra kaffesteder som Starbucks.

- Vi gik videre med alle mulige sjove ideer, men kom frem til, at problemet måske var i lågets udformning. Derfor ville vi lave et låg, der havde samme funktion som en kop, du drikker af derhjemme, hvor du har mulighed for at "slubre", fortæller Adam Flytkjær til Food Supply.

Problemet med de eksisterende låg er ifølge Adam Flytkjær, at de rent teknisk fungerer som en slags sugerør, hvor væsken kun i meget begrænset omfang kommer i kontakt med den omgivende luft.

De studerende i Aarhus har i stedet lavet et design, hvor låget har fået "specifikke fluidmekaniske og termodynamiske egenskaber, der kan afkøle kaffen, så den rammer læber og tunge med en tilpas temperatur", som det hedder i en beskrivelse på universitetets hjemmeside.

- Vi tror på ideen og har fået kontakt til nogle virksomheder. Nu må vi se, hvad der bliver ud af det, men vi er da optimistiske, fastslår
Adam Flytkjær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078