23948sdkhjf

Food Innovation House klar til halvt spadestik

Fødevarelegepladsen er reduceret fra 6.500 til 3.000 kvadratmeter

I Vejle er folkene bag Food Innovation House efter at langt tilløb klar til at tage det første spadestik på det, de kalder en fødevarelegeplads for vækst, jobskabelse og eksport.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) stikker spaden i jorden på mandag, men hullet behøver ikke at blive helt så stort som først planlagt.

Projektet er således blevet godt og vel halveret i forhold til de 6.500 kvadratmeter, som var den oprindelige tanke - nu er der tale om 3.000 kvadratmeter.

Øverste etage barberet af
- Jeg skulle jo leje 60 procent ud for at kunne få realkreditfinansieringen på plads - og det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre, siger direktøren for Food Innovation House, Jørgen Andersen.

Da en af lejerne hoppede fra, lå han på omkring 40 procent, og derfor blev han for nogle måneder siden nødt til at tage en beslutning:

- Enten skulle vi gå videre med de 6.500 kvadratmeter med risiko for, at endnu flere lejere hoppede fra i ventetiden. Eller også skulle vi gå i gang med et mindre projekt, siger Jørgen Andersen, som altså endte med sidstnævnte løsning.

- Vi har gjort det på den allerbedste måde - ved simpelten at gøre grundarealet mindre og så tage en etage af det hele. Den ene etage i det oprindelige projekt var dér, hvor de fleste kontorer lå. De er væk nu, men vi har bibeholdt alt det sjove, konstaterer direktøren.

Han henviser til, at Food Innovation House således stadig indeholder udviklingskøkken, udviklingsbageri, demosupermarked, demorestaurant, fotostudie, taste-lab, produktionskøkken og mange andre fællesfaciliteter.

Der er også stadig en del kontorarbejdspladser, idet der er indrettet domicillejemål til Givesco, Fayrefield FoodTec Scandinavia, Lacto Foods og Bagger-Sørensen Invest på hele den øverste etage i huset.

Indflytning omkring nytår
Oprindeligt skulle der have været plads til cirka 350 mennesker i bygningen, men uden hovedparten af kontorarbejdspladserne bliver der nu plads til cirka 150 såkaldte vidensmedarbejdere.

De kommer fra virksomheder som Dagrofa, Givesco, Emballagegruppen, Scandic Food, Lacto Foods, Danespo og Food is More, og Jørgen Andersen regner med, at de kan flytte ind omkring nytår, om alt går efter planen.

Direktøren har p.t. afsat op imod 70 procent af de 3.000 kvadratmeter, så han regner med noget nær fuldt hus på åbningsdagen.

Projektpengene kommer fra to investorer i form af Bagger Sørensen Invest og Givesco. De havde oprindeligt regnet med en investering på 100 millioner kroner, men uden kontoretagen bliver det nu billigere, bemærker Jørgen Andersen, som dog ikke vil oplyse størrelsen på det nye budget.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078