23948sdkhjf

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Vejles Food Innovation House er nu for alvor på vej

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tog mandag første spadestik til Food Innovation House i Vejle - et 3.000 kvadratmeter stort byggeri, som skal lægge plads til, at virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner sammen kan udvikle fødevarer.


- For mig er det vigtigt at se på sammenhængen mellem vores sundhed og fødevarer, og på hvordan vi ved hjælp af kosten kan gøre noget ved sundheden. Og i den forbindelse er samarbejdet mellem fødevareproducenter, virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner helt essentielt.

- Her ser jeg Food Innovation House som et rum, hvor man sammen kan tænke store tanker i at udvikle fødevarer, sagde Esben Lunde Larsen, da han i sammen med Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, og direktør Jørgen Andersen fra Food Innovation House tog det første spadestik.


Innovationslegeplads
Food Innovation House bliver et hus, hvor fødevarevirksomheder, detailhandlere, forskningsinstitutioner, myndigheder og regionale og nationale netværk og institutioner mødes og på kryds og tværs arbejder sammen for sundere og endnu bedre fødevarer og til gavn for vækst og jobskabelse.

- Vi drømmer om et hus, som dagen igennem summer af liv med aktiviteter og innovationsprojekter. Det kan for eksempel være tværfaglige projekter inden for forebyggelse af overvægt blandt børn eller bedre måltidsløsninger til offentlige institutioner, og der er mange, mange flere muligheder, siger direktør Jørgen Andersen.   

Bred opbakning
Siden den spæde begyndelse i 2014 er der holdt møder med flere end 100 virksomheder, regionale og nationale forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt kommuner og netværk for at finde ud af, hvad man havde behov for og savnede.

Givesco og Bagger-Sørensen Invest står bag byggeriet, ligesom en lang række partnere står klar til at gøre brug af huset, der vil stå klar ved årsskiftet 2017/2018.

Det drejer sig blandt andet om de to fødevarenetværk Fødevareklubben og Madværket samt virksomheder som Dagrofa, Givesco, Bagger-Sørensen, Fayrefield FoodTec Scandinavia, Lacto Foods, Scandic Food, Emballagegruppen, Kohberg Bakery Group, Aquapri, Food is More og Danespo.

Også en række videnspartnere vil blive involveret i de mange aktiviteter og projekter, der kommer til at foregå i huset – deriblandt Madkulturen, Vejle Kommune, Agro Business Park, Future Food Innovation, Erhvervs Akademiet Lillebælt og University College Lillebælt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064