23948sdkhjf

Espersen kan være på vej til England

Fiskekoncernen lurer på konsekvenserne af brexit

Storbritanniens tirsdagsmelding om, at landet vil helt og aldeles ud af EU, bliver modtaget med ærgrelse hos fiskekoncernen Espersen A/S, hvor direktør Klaus B. Nielsen kalder det en meget skidt udvikling.

- Den her usikkerhed betyder, at vi hele tiden skal holde skarpt øje med, hvordan brexit-forhandlingerne skrider frem. Ender det op med et fuldt brexit, så kan konklusionen blive, at vi skal have flere fødder på jorden i England. Det kan betyde, at vi ligefrem skal åbne for produktion i England for at fastholde vores kunder, siger Klaus B. Nielsen til Børsen.

Han forklarer, at Espersen hidtil har kompenseret for det svagere engelske pund - kursen er faldet med cirka 13 procent siden brexitafsteningen sidste år - ved at skrue op for fiskepriserne. Den regning har de engelske detailhandlere endnu ikke sendt videre til forbrugerne, men det bliver de nødt til at gøre på et tidspunkt, konstaterer Espersen-chefen i Børsen.

Espersen A/S omsætter for over to milliarder kroner og henter cirka 35 procent af omsætningen på eksport til Storbritannien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078