23948sdkhjf

Muslinger skal give plads til flere havbrug

Danmark skal opdrætte flere fisk, mener regeringen
Danmark skal tage en større del af det voksende marked for opdrætsfisk og dermed skabe flere danske arbejdspladser, mener regeringen, som nu satser på flere havbrug i Danmark.

Havbrugenes miljøpåvirkning har længe begrænset væksten i akvakulturbranchen, men med et nyt lovforslag åbner regeringen for, at det bliver muligt at finde plads til nye havbrug, hvis der laves kompenserende tiltag, som mindsker miljøpåvirkningen.

Lovforslaget er et element i aftalen "Dansk akvakultur i vækst” og bliver førstebehandlet i Folketinget i dag.

- Akvakultur er i stor vækst på verdensplan, og Danmark har alle forudsætninger for at få del i det marked og øge eksporten og skabe flere danske arbejdspladser. Vi ønsker at indføre regler, så der kan etableres flere havbrug, når der kan skabes miljømæssigt råderum hertil, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Muslinger fjerner næringsstoffer
Nye havbrug kan kompensere for deres udledning ved at dyrke tang eller opdrætte muslinger.

Når muslingerne høstes, bliver de næringsstoffer, som muslingerne optager ved at spise plankton, fjernet fra vandet. På den måde reduceres de miljømæssige konsekvenser, der følger af havbrugsproduktion.

- De nye regler vil give mulighed for at oprette nye havbrug på placeringer, der ikke er mulige i dag, samtidig med at der tages hensyn til miljøet. Der er reelt ikke blevet oprettet nye permanente havbrug i Danmark i 15 år, men med de nye regler fjernes en stor sten på vejen mod mere vækst i sektoren, siger Esben Lunde Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094