23948sdkhjf

Kamelmælk på vej til danske supermarkeder

Nordsjællandsk kvinde ville i første omgang malke kameler i zoo

Kamelmælk til 140 kroner pr. liter er på vej ind på det danske marked, skriver Metroxpress.

Efter halvandet års forarbejde på projektet er Pernille Lykke fra Hornbæk klar til at sende kamelmælk i handlen, i første omgang i udvalgte Meny- og SuperBrugsen-butikker. Mælken kommer fra verdens største kamelmælksfarm med 4.600 kameler i Dubai.

Baggrunden er ifølge Metroxpress, at Pernille Lykkes far havde kræft, og at hun ville finde en naturlig kilde, der kunne gøre ham stærkere. Hun havde hørt, at kamelmælk kan styrke immunforsvaret, og hun ringede derfor til Zoologisk Have i København og spurgte, om hun måtte malke havens kameler - men zoo-medarbejdeen troede, at der var tale om telefonfis.

Senere fandt hun en kamelejer i Dronningmølle, så hun kunne få smagt på mælken, og derfra voksede hendes interesse så meget, at hun altså nu bliver kamelmælksimportør i stor stil.

- Der er vildt mange, der griner, når jeg siger, at jeg sælger kamelmælk. De synes til en start, det er noget mærkeligt noget. Det er derfor tit mig, der underholder til familiefrokoster, siger 32-årige Pernille Lykke til Metroxpress.

Kamelmælk smager ifølge Pernille Lykke lidt sødere end komælk, og man skal drikke 235 milliliter kamelmælk om dagen, for at det får en effekt, siger hun til avisen. Hendes far døde, før han fik smagt kamelmælken.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079