23948sdkhjf

- Vi følger med den vej, fisken svømmer

Fonfisk har aldrig set et rødt tal på bundlinjen

Man behøver absolut ikke at være specialiseret i enkelte fiskearter for at begå sig i den danske fiskeindustri.

Det har Fonfisk i Hanstholm bevist igen og igen siden etableringen i 1986.

- Der er over 100 fiskearter i havet omkring Danmark, og vi roder med stort set alt, vi kan komme i nærheden af. Gennem årene har vi i hvert fald været inde over de fleste af arterne, og vi har endnu ikke haft et regnskab med underskud, nævner direktør Carsten Beith.

Torsk og kulmule er p.t. langt de største kategorier; de tegner sig hver for cirka en fjerdedel af Fonfisks omsætning. Også rødspætter, jomfruhummere og mørksej ligger højt på listen, men 25-30 arter bidrager jævnligt til Fonfisks regnskab.

Typisk giver fiskene og de 20 medarbejderes indsats et årligt overskud på godt halvanden million kroner efter skat. Pengene bliver hentet hos både fiskebutikker, fiskemarkeder, restauranter, grossister - og i de seneste år i stigende grad hos supermarkeder.

25 procent herhjemme
- Hvis vi går 15-20 år tilbage, handlede vi slet ikke med supermarkeder. Før lå fiskesalget jo traditionelt i fiskebutikker, men efterhånden som det er flyttet over i supermarkederne, har vi været nødt til at følge med den vej, som fisken svømmer. Vi har simpelthen skruet op for den knap, der hedder supermarkeder, konstaterer Carsten Beith.

Op imod 25 procent af Fonfisks fisk bliver afhændet herhjemme, mens resten bliver solgt på eksportmarkederne i primært Spanien, Frankrig og Italien.

- Det er tre lande, som vi er rigtig godt inde i, og de supplerer hinanden godt, bemærker Carsten Beith, som kunne tale fransk, inden han begyndte at handle med fisk, og som har lært sig italiensk for at kunne begå sig i fiskebranchen i Italien.

- Fransk og italiensk taler jeg pænt flydende, og spansk, det er lidt la-la. Men i virksomheden håndterer vi tilsammen alle tre sprog, siger direktøren, der ejer og driver Fonfisk sammen med sin bror Jørgen Beith og Michael Overgaard.

Fuld palette
Virksomheden beskæftiger sig stort set udelukkende med fersk fisk, men der er dog enkelte frostvarer med i sortimentet.

- Det er mest noget, vi køber ind for at have en fuld palette til vores kunder blandt hoteller og restauranter, for eksempel skaldyrsprodukter og mere eksotiske fisk.Der er stor konkurrence på området, og vi skal være i stand til at levere det hele, siger Carsten Beith.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066