100 madproducenter får gratis hjælp

Ny aftale skal hjælpe med udbredelse af flere lokale fødevarer

De tre sjællandske kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg, der står bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer, NCLF,  sætter nu yderligere skub i udbredelsen af lokale fødevarer.

De har netop besluttet at give 100 virksomheder direkte adgang til fødevareportalen Fooducers digitale platform for at hjælpe producenterne med branding og administration.

- Ud fra blandt andet cvr-registret er vi kommet frem til, at der i hver af de tre kommuner er 400-500 virksomheder, der har med lokale fødevarer at gøre - i hele værdikæden. Og efter først til mølle-princippet giver vi altså nu 100 af dem adgang til Fooducer, fortæller NCLF-leder Berit Nørgaard Olesen til Food Supply.

- Vi betaler det første år hos Fooducer for de 100 virksomheder. Og hvis vi bliver fuldstændig løbet over ende af viksomheder, der vil være med, må vi jo sammen med Fooducer finde ud af, hvad vi så gør, tilføjer hun.

Over 1.000 er med
Fooducer har ifølge stifter Fie Hansen-Hoeck langt over 1.000 virksomheder på virksomhedens nordiske fødevareplatform. Det er ikke en salgsplatform, men et digitalt arbejdsværktøj, der har som formål at forenkle både administration, markedsføring og kommunikation i fødevarebranchen.

Hun ser frem til at få de mange nye NCLF-virksomheder med:

- Det giver dem et samlet, digitalt mødested, hvor de alle kan drage nytte af netværksfordele som at kunne møde og se hinanden, dele nødvendig data og handle virtuelt. En løsning, der sparer virksomhederne tid og unødvendig administration, så de kan fokusere på værdiskabelse og innovation, konstaterer hun.

For alle aftagere - eksempelvis detailkæder, grossister, specialbutikker, storkøkkener og restauranter - er der gratis medlemskab hos Fooducer. For fuldt medlemskab betaler producenter og virksomheder der sælger fødevarer et årligt abonnement afhængig af virksomhedens størrelse.

Leder af NCLF Berit Nørgaard Olesen fortæller, at NCLF gennem længere tid har arbejdet for at koble de dygtige lokale producenter sammen med mulige aftagere i detailhandel og blandt grossister og restaurationer.

- Tiden er inde til, at vi går fra tanke og tale til konkret handling og i praksis får tingene til at ske, siger hun.Madindeks 2016 på madkulturen.dk/madindeks



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Olivenolie solgt under falsk varedeklaration

Easyfood lavede et rekordoverskud

Og vil fordoble omsætningen frem mod 2020.

Madværkstedet kom godt fra start

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Rødt mælkeresultat: Arla har blødt for milliarder i Tyskland

Det nordiske mejeriselskab har tabt 6 år i træk.

Så mange millioner: Nowaco forbedrer sidste års indtjeningsrekord

Uge 12: Ind og ud af bestyrelser og direktioner

Skagensfiskeriet slog Danmarksrekord i fjor

Rundede én milliard i 2016.

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Dansk ventilator til kæmpe fiskefoderanlæg

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Opdateret: Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Irma sætter insekter på menuen

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Det første danske øko-sukker på vej

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Vibocold forbereder generationsskifte

Ugens grin: Stop spild af mad

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bølgepap til sikker beskyttelse

De 10 bedste sprog at lære for virksomheder

Pilen peger mod bæredygtighed

Udendørs skilte

Alflow vinder årets erhvervspris i Vejen Kommune

Nye termiske kameraer hos RS Components tilbyder klassens bedste ydeevne med hensyn til funktionalit

Rustfri filtre fra Classic Filters

Integrerede pakkeløsninger fra én leverandør

Har du brug for en (grafisk) hånd?

Kom til Automationsdag'17

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference: Hvordan skal forsynings sektorerne fremadrettet reguleres og organiseres?

Kemi Kick Off 2017

Simas kunne regne den ud

JEROS jorden rundt

Fremtiden kræver smartere arbejdere

Integrationer gør dit administrative arbejde enklere

En verden af Papkasser

Smart Machines styrker innovative maskinbyggere

Nye krav i FSSC 22000 - sårbarhed og food defense

Nyt og inspirerende referencekatalog

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Send til en kollega

0.167