100 madproducenter får gratis hjælp

Ny aftale skal hjælpe med udbredelse af flere lokale fødevarer

De tre sjællandske kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg, der står bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer, NCLF,  sætter nu yderligere skub i udbredelsen af lokale fødevarer.

De har netop besluttet at give 100 virksomheder direkte adgang til fødevareportalen Fooducers digitale platform for at hjælpe producenterne med branding og administration.

- Ud fra blandt andet cvr-registret er vi kommet frem til, at der i hver af de tre kommuner er 400-500 virksomheder, der har med lokale fødevarer at gøre - i hele værdikæden. Og efter først til mølle-princippet giver vi altså nu 100 af dem adgang til Fooducer, fortæller NCLF-leder Berit Nørgaard Olesen til Food Supply.

- Vi betaler det første år hos Fooducer for de 100 virksomheder. Og hvis vi bliver fuldstændig løbet over ende af viksomheder, der vil være med, må vi jo sammen med Fooducer finde ud af, hvad vi så gør, tilføjer hun.

Over 1.000 er med
Fooducer har ifølge stifter Fie Hansen-Hoeck langt over 1.000 virksomheder på virksomhedens nordiske fødevareplatform. Det er ikke en salgsplatform, men et digitalt arbejdsværktøj, der har som formål at forenkle både administration, markedsføring og kommunikation i fødevarebranchen.

Hun ser frem til at få de mange nye NCLF-virksomheder med:

- Det giver dem et samlet, digitalt mødested, hvor de alle kan drage nytte af netværksfordele som at kunne møde og se hinanden, dele nødvendig data og handle virtuelt. En løsning, der sparer virksomhederne tid og unødvendig administration, så de kan fokusere på værdiskabelse og innovation, konstaterer hun.

For alle aftagere - eksempelvis detailkæder, grossister, specialbutikker, storkøkkener og restauranter - er der gratis medlemskab hos Fooducer. For fuldt medlemskab betaler producenter og virksomheder der sælger fødevarer et årligt abonnement afhængig af virksomhedens størrelse.

Leder af NCLF Berit Nørgaard Olesen fortæller, at NCLF gennem længere tid har arbejdet for at koble de dygtige lokale producenter sammen med mulige aftagere i detailhandel og blandt grossister og restaurationer.

- Tiden er inde til, at vi går fra tanke og tale til konkret handling og i praksis får tingene til at ske, siger hun.Madindeks 2016 på madkulturen.dk/madindeks



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Danæg får sur smiley og bøde

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

To kvinder skal styre Cocio

København får et cyklende madmarked

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor indtjeningsfremgang hos Process Engineering A/S.

MODBUS styret doseringspumpe fra Verder Pumper - NYHED

Expanite på Hannovermessen

Salicath deltager igen i verdens største messe for pakkeindustrien, INTERPACK, i Düsseldorf

Ekstrem temperatur føler / -50 til +1000°C

Udskæring af paté - Salicath ApS

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv ho...

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Send til en kollega

0.307