100 madproducenter får gratis hjælp

Ny aftale skal hjælpe med udbredelse af flere lokale fødevarer

De tre sjællandske kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg, der står bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer, NCLF,  sætter nu yderligere skub i udbredelsen af lokale fødevarer.

De har netop besluttet at give 100 virksomheder direkte adgang til fødevareportalen Fooducers digitale platform for at hjælpe producenterne med branding og administration.

- Ud fra blandt andet cvr-registret er vi kommet frem til, at der i hver af de tre kommuner er 400-500 virksomheder, der har med lokale fødevarer at gøre - i hele værdikæden. Og efter først til mølle-princippet giver vi altså nu 100 af dem adgang til Fooducer, fortæller NCLF-leder Berit Nørgaard Olesen til Food Supply.

- Vi betaler det første år hos Fooducer for de 100 virksomheder. Og hvis vi bliver fuldstændig løbet over ende af viksomheder, der vil være med, må vi jo sammen med Fooducer finde ud af, hvad vi så gør, tilføjer hun.

Over 1.000 er med
Fooducer har ifølge stifter Fie Hansen-Hoeck langt over 1.000 virksomheder på virksomhedens nordiske fødevareplatform. Det er ikke en salgsplatform, men et digitalt arbejdsværktøj, der har som formål at forenkle både administration, markedsføring og kommunikation i fødevarebranchen.

Hun ser frem til at få de mange nye NCLF-virksomheder med:

- Det giver dem et samlet, digitalt mødested, hvor de alle kan drage nytte af netværksfordele som at kunne møde og se hinanden, dele nødvendig data og handle virtuelt. En løsning, der sparer virksomhederne tid og unødvendig administration, så de kan fokusere på værdiskabelse og innovation, konstaterer hun.

For alle aftagere - eksempelvis detailkæder, grossister, specialbutikker, storkøkkener og restauranter - er der gratis medlemskab hos Fooducer. For fuldt medlemskab betaler producenter og virksomheder der sælger fødevarer et årligt abonnement afhængig af virksomhedens størrelse.

Leder af NCLF Berit Nørgaard Olesen fortæller, at NCLF gennem længere tid har arbejdet for at koble de dygtige lokale producenter sammen med mulige aftagere i detailhandel og blandt grossister og restaurationer.

- Tiden er inde til, at vi går fra tanke og tale til konkret handling og i praksis får tingene til at ske, siger hun.Madindeks 2016 på madkulturen.dk/madindeks



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Orkla køber sig ind i SR Food

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

Easis vokser for sjette år i træk

Fødevarer uden tilsat sukker hitter mere og mere

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Fødevarestyrelsen rykker ud til buffeter

Slikgiganter laver mindre poser

Streetfood gør klar i Aalborg

Arla slår døren op til fremtiden

Kok sprang fra aftale og åbner sin egen restaurant

Jægere har mindsket storkøkkeners madspild

NOFA sætter spot på allergener i storkøkkener

Så er der gang i Helsingørs street food

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

Har du fået set Fibox' nye profilfilm?

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Skueglas til inspektion af industrielle processer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Temadag: Digitalisering i fødevareindustrien den 31. maj hos Uhrenholt A/S

Klumme: Automatiserede standardløsninger er vejen frem

High Lift Chip Trapper flytter væsker længere og højere

Gibotech på LIGNA 2017

Manglende læringsengagement kan koste din virksomhed penge

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

STOP annoncespild!

Bondy og Piab fejrer 50 års venskab.

Emballage der sælger

AN Groups grundlægger fejrer 40 års jubilæum

Få 15% rabat resten af maj måned på alle vores Hedland VA flowmålere

Nu er de høje temperaturer her - er du beskyttet?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Smurfit Kappa Innovation Event

En successfuld messe for Busch på ComVac 2017

Gibotech på LIGNA 2017

Send til en kollega

0.221