23948sdkhjf

Teknologi skal frigøre ressourcer - og skabe nye indtægter

Ingstrup Mejeri har fået nyt, fuldautomatisk rensningsanlæg

Man kommer aldrig til at rykke en fuldautomatisk linje ind i Ingstrup Mejeris produktion, bedyrer Lars Geert Sørensen. Han er mejerichef på Ingstrup Mejeri i Løkken i Nordjylland.

- Det ville tage sjælen ud af vores produkter, erklærer han.

Men moderne teknologi er nu langt fra bandlyst på Hovedgaden 48 i Ingstrup, et par kilometer fra Vesterhavet, understreger mejerichefen.

Afvaskningen af oste er for længst blevet automatiseret. Det samme gælder noget af håndteringen ude i pakkeriet.

- Vi bruger ny teknologi til at fjerne arbejdsbyrder fra de af vores folk, som hellere skal bruge al deres energi på at lave så gode produkter som muligt, siger han.

Det er blandt andet ræsonnement bag investeringen i et helt nyt fuldautomatisk CIP-system (Cleaning In Place), der skal fuldautomatisere rensningen af mejeriets rørsystemer. Anlægget leveres af Ingstrups lokale smed, og Lars Gert Sørensen regner med, at det kan frigøre mandetimer til andre opgaver.

Læs det gratis Food Supply Magazine her

Spændende biprodukt
En anden nyinvestering er anskaffelsen af et anlæg til opkoncentrering af den valle, der altid vil være et biprodukt i enhver osteproduktion.

Historisk har valle haft karakter af spildprodukt som først og fremmest er blevet solgt videre til landmændene som grisefoder.

Men fremover satser Ingstrup Mejeri at forædle den rent æstetisk ikke så ophidsende valle til et spændende biprodukt, der forhåbentligt kan generere ekstra indtægt til det lille mejeri.

- Valle er et potentielt stort forretningsområde. Vi kigger selvfølgelig på, hvordan kan vi forædle vores råvarer bedst muligt uden at skulle ud og investere os fattige, siger Lars Gert Sørensen.

Anlægget skal opkoncentrere vallen via membranfiltrering. Planen er eksempelvis at anvende den opkoncentrerede valle til forskellige drikkeyoghurter eller proteinshakes til fitnesssegmentet, men Lars Gert Sørensen har ikke lagt sig fast på noget endnu.

- Det er langt fra en billig investering, men det kan virkelig rykke Ingstrup Mejeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141