23948sdkhjf

Robotstemme i det ene øre, lydbog i det andet

Hvordan er det at blive guidet rundt på sit arbejde af en computerstemme?

Er man af den ældre generation, eller kan man sin filmhistorie, vil robotstemmen i "Pick to Voice" muligvis vække småubehagelige associationer til computeren H.A.L. i Stanley Kubricks sci-fi-klassiker "Rumrejsen år 2001". Der, som bekendt af de ældre, ender med at tage magten over rumskibet og slå den ene af astronauterne ihjel.

Der er dog løbet meget vand under broen siden 1968, og det er vel de færreste, som ikke er trygge ved at blive guidet rundt i trafikken af en GPS-stemme.

Arlas erfarne lagermedarbejder Kristian Laprath har da også haft "Pick to Voice"s robotstemme i øret så længe, at han i det andet øre uden besvær kan følge med i en lydbog, der kører under de natlige traveture mellem pallerækkerne på Mejericenter Hobro.

- Det er svært at argumentere imod øget effektivitet. Men der er selvfølgelig lidt mindre smalltalk hen over pallerne, siger han.

Læs Food Supply Magazine gratis her

Starter med stemmetræning
Inden en ny terminalmedarbejder slippes løs på lageret med et headset i øret, står den på stemmetræning foran computeren. Her lærer medarbejderen at udtale kommandoerne så højt og tydeligt, at systemet kan genkende dem, og samtidig lærer systemet den pågældende medarbejders stemme at kende.

Man skal helst ikke være alt for hæs eller stamme, lyder det fra Kristian Laprath, men udover det bedyrer han, at talegenkendelsen fungerer glimrende.

Ifølge terminalchef Rudi Petersen kunne man godt ønske sig, at man kunne få en anden stemme end den syntetiske danske kvindestemme - det er for eksempel muligt på finsk - men det er i småtingsafdelingen.

Forstår også fremmedsprog
Til gengæld behøver medarbejderen ikke tale dansk til robotstemmen. Det er fuldstændig underordnet, om det er på dansk eller serbokroatisk. "Pick to Voice" skal bare lære kommandoerne at kende, så de kan omsættes til digitale signaler.

Terminalchef Rudi Petersen havde således på et tidspunkt en medarbejder med en portugisisk kæreste - han brugte nattetimerne mellem pallerækkerne til at øve sig på sit portugisiske, husker Rudi Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078