23948sdkhjf

Stor interesse for kommende hygiejnetest

EHEDG udvikler i øjeblikket en udvendig test af hygiejnisk design af udstyr til fødevareindustrien

Både fødevareproducenter og udstyrsproducenter venter lige nu på ny, udvendig test for hygiejnisk design på udstyr og maskiner til fødevareproduktion.

Det er EHEDG, der står bag testen, som kan udløse det eftertragtede EHEDG-certifikat for udvendigt hygiejnisk design på det rengøringsvenlige udstyr, der ’består’ testen.

- Der er rigtig stor forhåndsinteresse for denne test, for det er stort set alle overflader i en industriproduktion, det her handler om, siger civilingeniør Henrik Ebbe Fallesen fra DTU Center for Hygiejnisk Design.

Centeret på DTU i Lyngby er et af kun syv EHEDG-testcentre i Europa og bliver også hjemsted for den udvendige test, når den er klar. Lige nu er tidsplanen, at den udvendige test skal være klar til brug for udstyrs- og maskinproducenter i 2018, hvorefter både udstyrs- og maskinproducenten kan opnå certifikatet for udvendigt design gennem en test.

- Det bliver en visuel test, hvor man efter afvaskning af testemnet vil bruge UV-lys til at tjekke for tilbageværende smuds. Selve testen vil foregå via vask og spuling i en eller anden form for automatiseret system og i en opstilling, som vi skal huse her på DTU, siger Henrik Ebbe Fallesen.

Læs Food Supply Magazine

Han forklarer, at arbejdet med udvikling af den udvendige test er en stor opgave for organisationen.

- Det handler blandt andet om, hvilken tilsmudsning man skal bruge i testen. Der er rigtig meget forskelligt udstyr i mange forskellige dimensioner, som denne test for udvendigt udstyr skal forholde sig til. Derfor tager det også noget tid, inden testen er klar, siger Henrik Ebbe Fallesen, som forventer, at tilsmudsningen vil komme til at ske med en fødevaresimulant.

Det er i dag faktisk muligt at få tildelt et EHEDG-certifikat for udvendigt design, men det sker kun i de tilfælde, hvor et produkt opfylder alle nedskrevne designkrav i EHEDG-regi.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078