23948sdkhjf

Detektor sniffer sig frem til utætheder i emballagen

Lækager i gaspakkede fødevareprodukter bliver opdaget på et splitsekund, mens de suser forbi på båndet

Ishida Europe har udviklet en lækagedetektor - også kaldet sniffer - som producenten af automatiserede løsninger til fødevareindustrien selv betragter som revolutionerende. Snifferen er designet til at sidde på pakkebåndet og opfanger huller helt ned til 0,5 millimeter i folierede bakker ved hastigheder på op til 180 pakker i minuttet.

Der er tale om pakninger i modificeret atmosfære (MAP). Bakkerne kan indeholde fødevarer så som frisk og tilberedt kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, salat, ost, pålæg og færdigretter - målrettet dagligvarekædernes kølediske.

Snifferen bliver i Danmark forhandlet af ingeniørvirksomheden Sealing System A/S i Skovlund.

- Det er et fantastisk produkt, som via laserteknologi kan identificere selv de mindste huller i emballagen. Det er utætheder, som et trænet øje ved pakkelinjen ikke opdager, fortæller Jørgen Rasmussen, der er key account manager hos Sealing System.

Læs Food Supply Magazine gratis her

Automatisk kvalitetskontrol
Jørgen Rasmussen peger på, at produktet passer perfekt ind i sammenhængen med højere fødevaresikkerhed og reduceret madspild.

Ifølge Ishida Europe’s oplysninger når cirka 500.000 ton fødevarer årligt at forlade pakkebåndet, inden det - på et eller andet trin fra fabrik til køledisk - bliver konstateret, at fødevarerne på grund af netop utætheder i emballagen skal kasseres.

- Med øget fødevaresikkerhed reducerer leverandører og dagligvarekæder problemerne med fordærvede produkter, klager fra forbrugerne, returvarer og tab af image og omdømme, pointerer Jørgen Rasmussen.

Snifferen er monteret på en konstruktion, som har et rejectsystem, der frasorterer den kasserede emballage fra båndet. I mange tilfælde kan indholdet genpakkes.

- Tendensen er, at flere og flere danske fødevarevirksomheder automatiserer deres pakkelinjer, hvorved den manuelle kvalitetskontrol forsvinder. Derfor er det uhyre vigtigt med en automatiseret kvalitetskontrol på pakkelinjen, og det er her Inshida’s lækage-detektor kommer ind i billedet, forklarer Jørgen Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063