23948sdkhjf

Jysk topkøkken kan nu lejes på delebasis

Foodture Lab bliver en del af Kitchen Collective  

Kulinariske iværksættere har fået bedre muligheder for at få fingre i de helt rigtige køkkenfaciliteter.

De kan således nu leje sig ind i Foodture Lab i Skejby via Kitchen Collective, der hjælper såkaldte kitcheneurs i gang ved at tilbyde professionelle, fleksible produktionsfaciliteter.

Dermed deles Foodture Lab af flere kitcheneurs på én gang med hurtig og nem adgang til booking på timebasis. Udlejning og udviklingsforløb til etablerede fødevarevirksomheder går fortsat direkte igennem Teknologisk Institut, der ejer køkkenet.

Foodture Lab ligger i Agro Food Park i Skejby og er et moderne udviklingskøkken med plads til udvikling og test af innovative løsninger inden for fødevarer. Foodture Lab er på 230 kvadratmeter med fem køkkenstationer. Har man ikke brug for al den plads som iværksætter, er der altså nu mulighed for at leje det på delebasis.

- Oplagt samarbejde
- Vi har længe ledt efter en løsning, hvor kulinariske iværksættere kan få adgang til Foodture lab på delebasis. Deleøkonomi er oppe i tiden, så hvorfor ikke bruge princippet på Foodture Lab. I stedet for at etablere vores egen model, var det oplagt at indgå i et samarbejde med Kitchen Collective, forklarer Stig Groven, Centerchef for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Køkkenfællesskabet Kitchen Collective blev etableret på Aalborg Universitet CPH i 2015. Siden da har 83 kitcheneurs benyttet sig af Kitchen Collectives faciliteter, og i dag deler 53 kitcheneurs tre køkkener. Fremover vil Foodture Lab indgå som det fjerde køkken.

Det er første gang, Kitchen Collective formidler et delekøkken udenfor København-området.

- En iværksætter vil aldrig nogensinde have mulighed for selv at investere i en facilitet som Foodture Lab. Der er masser af plads og alt det nyeste inden for køkkenudstyr. Man kan bruge Foodture Lab til udvikling af nye madprodukter eller udvikling af alternativ catering eller street food. Derudover forventer vi at bruge Foodture Lab til nogle af de netværksaftener, vi holder for madiværksættere, fortæller Mia Maja Frederiksen fra Kitchen Collective.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079