23948sdkhjf

Orkla må ikke kalde pasta for Grøntsagsbånd

Men fødevaregiganten fortsætter ufortrødent med "fantasinavn"

Det prisvindende Orkla-produkt Pastella Grøntsagsbånd vildleder forbrugerne. Det mener Fødevarestyrelsen, som derfor har givet Orkla besked på at stoppe med at kalde det Grønsagsbånd, skriver Ekstra Bladet.

Sanktionen kommer i forlængelse af, at Forbrugerrådet Tænk sidste år anmeldte Orkla for falsk markedsføring. Rådet finder det helt forkert, når Pastella Grøntsagsbånd bliver markedsført som indeholdende 40 procent grøntsager. Og det er Fødevarestyrelsen altså enig i.

- Fødevarestyrelsen har meget klart afgjort, at navnet Grøntsagsbånd er vildledende, ligesom man har afgjort, at det er vildledende at påstå, at der er 40 procent grøntsager i - af den simple grund, at der ikke er 40 procent grøntsager i, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, til Ekstra Bladet.

- Et fantasinavn
Orkla afviser i avisen, at der er tale om falsk markedsføring. Informationsdirektør Elisabeth Voss henviser til, at "i vores verden er ordet Grøntsagsbånd et fantasinavn, og det er lovligt at bruge fantasinavne". Orkla har derfor klaget over sanktionen til Fødevareklagenævnet og vil indtil en afgørelse derfra forligger fortsætte med at kalde produktet for Grøntsagsbånd.

Pastella Grøntsagsbånd blev sidste år hædret med Dagligvareleverandørernes pris som Årets Lancering 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078