23948sdkhjf

Hvem skal slagte de danske svin?

Det spørgsmål er til debat i Ålborg i dag. Her er Fødevareforbundet NNFs næstformand Jens Peter Bostrup inviteret til at diskutere problematikken sammen med svineproducenters landsformand Torben Poulsen og professor i arbejdsmarkeds forhold Flemming Ibsen.
Hver eneste dag køres danske svin med lastbiler til udlandet for at blive slagtet. Tallet stiger år og for år, og samtidig stiger antallet af lukkede slagterier i Danmark. Som tingene ser ud nu, er det en bekymrende udvikling, der ikke ser ud til at vende af sig selv.

Det bekymrer Fødevareforbundet NNF, og forbundets afdeling i Nordjylland har derfor arrangeret et debatmøde mandag d. 10. august, hvor fremtrædende personligheder skal diskutere, hvordan fremtiden ser ud.

På den ene side af bordet sidder næstformand i Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup, der er interesseret i at bremse eksporten af levende svin til udlandet, og derved bremse antallet af lukkede slagterier og fyrede slagteriarbejdere.

På den anden side sidder svineproducenternes landsformand Torben Poulsen, der er interesseret i at sikre landmændene størst mulig indtjening – også selvom det koster danske arbejdspladser.

I midten sidder professor i arbejdsmarkedsforhold ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen, der har et indgående kendskab til mekanismerne, der styrer det danske arbejdsmarked.

Afdelingsformand for Fødevareforbundet i Nordjylland John Christiansen håber på, at mødet vil vise vejen for, hvordan både landmænd og slagteriarbejdere kan gå en positiv fremtid i møde.

Kilde: Fødevareforbundet NNF

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11