23948sdkhjf

Ministeren pakkede den første kylling

Nyt kyllingeslagteri skal forbedre dyrevelfærd hos Rokkedahl Food

Mandag aften markerede Rokkedahl Food i Nordjylland, at kyllingeproducentens nye slagteri er klar til at producere de første kyllinger.

Det skete med officiel indvielse af fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) samt rundvisning og stående buffet.

Ministeren stod desuden for pakningen af de første kyllinger.

Næsten 4.000 kvadratmeter fylder det slagteri, som, anslår man, kommer til at køre 1,5-2 millioner kyllinger igennem systemet på årlig basis.

- Håndterer dem hele vejen
- Det handler om, at vi tror på, at forbrugerne gerne vil have hele historien om kyllingen fra jord til bord. Det kan vi nu tilbyde, siger administrerende direktør Anders Laursen og fortsætter:

- Vores produkter bliver gennemskuelige og af høj kvalitet, fordi vi selv håndterer dem hele vejen.

Slagteriet udmærker sig blandt andet ved at kunne bedøve kyllingerne med CO2, som er mindre stressende, og som sikrer, at transporten kun bliver på 25 minutter for Rokkedahls kyllinger.

Rokkedahl udvidede sidste år sin produktion af økologiske kyllinger, men producerer desuden konventionelle og fritgående ditto

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078