23948sdkhjf

FødevareBankens kurve fortsætter stejlt opad

Fremgang over stort set hele linjen

FødevareBanken, der fordeler overskudsmad til socialt udsatte, havde i 2016 fremgang på stort set alle de parametre organisationen måler på: Flere maddonorer, mere mad, flere modtagere af maden og flere måltider.

Det oplyser FødevareBanken i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at organisationen sidste år fordelte 25 procent mere mad end i 2015 og fik 40 procent flere sociale organisationer som modtagere. Modtagertallet er nu oppe på 150.

I 2016 modtog banken således 813 tons overskudsmad fra fødevareindustrien mod 615 tons året før. Når maden er kørt ud til de sociale organisationer, der modtager maden og laver den om til måltider, svarer det til, at FødevareBanken leverer mad til cirka 6.500 måltider hver eneste dag.

-Stadig stort potentiale
- Der er stadig markant høje tal for madspildet i Danmark, ligesom vi hører fra vores samarbejdspartnere, at flere og flere udsatte har brug for mad, så potentialet er stadig stort for at bygge bro mellem disse to samfundsmæssige udfordringer, siger FødevareBankens direktør, Karen-Inger Thorsen.

Cirka 130 frivillige sørger for, at den overskudsmad , FødevareBanken modtager fra primært industrien, fordeles til herberger, væresteder, kvindekrisecentre, børnehjem og lignende modtagere. FødevareBanken har lagre i København og Aarhus og kører herudover tre ugentlige ture til morgenmadsklubber til 16 skoler på Lolland-Falster.

Det er en erklæret målsætning at blive landsdækkende og det ser ud til, at fødevareBanken i 2017 er klar til at tage det næste skridt. Således forventer organisationen at kunne dække hele Sjælland med årets udgang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099