23948sdkhjf

Nørrebro Bryghus skal lave pis-øl fra Roskilde Festival

Carlsberg, som er ølsponsor for Roskilde Festival, vil ikke lave øllen "fra pis til pilsner"

Det er blevet et klokkeklart nej fra Carlsberg til at lave øllen 'fra pis til pilsner', som Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer står bag. I stedet skal det økologiske Nørrebro Bryghus lave øllet fra bæredygtighedsprojektet.

- Bryggeriforeningen kontaktede os og hørte, om vi ville brygge pisøllen. Først tænkte jeg: Kan vi det? Men så tænkte jeg: Selvfølgelig skal vi det, for vi er Nørrebro Bryghus. Vi skal være rebelske. Vi skal være frække. Vi er ikke bange for at gøre noget med pis. Det er en del af vores dna at turde gøre det her, siger Henrik Vang, som er direktør for Nørrebro Bryghus, til mediet FødevareWatch.

Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer gik i 2015 sammen om at lave pis-projektet, der på engelsk fik navnet "beercycling". Urinen fra tusindvis af festivalgæster blev indsamlet og brugt til at gøde maltbygmarker med. Efterfølgende er kornet blevet høstet og skal altså nu laves om til øl.

Nørrebro Bryghus går i gang med at brygge øllen i slutningen af marts, så Landbrug & Fødevarer er klar til at servere den i slutningen af juni.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094