- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Det er ikke kun hårdt arbejde og sans for detaljen, der ligger bag succesen for No Crap Gourmet Popcorn fra Hjørring. Også tilfældigheder og et godt, gammelt venskab spiller ind.

Men hårdt arbejde og masser af frustration er absolut to af de afgørende ingredienser, fortæller Tommy Jensen, der stiftede popcornvirksomheden sidste år, men som først i denne måned kunne begynde at levere varen.

Efter en fortid i lakseindustrien og som fiskeribetjent har han de seneste seks år ejet og drevet vagtfirmaet Scandia Vagt. Det var en tilfældighed i den forbindelse, der sendte ham på kurs mod at blive popcornmester.

- Jeg var i 2015 med på en sikkerhedsmesse i England, hvor jeg smagte nogle popcorn, som var helt fantastiske. Jeg tænkte, at "det kan da ikke passe, at vi ikke har den slags i Danmark, når de smager så godt", fortæller Tommy Jensen, der i første omgang overvejede at importere de karamelliserede produkter.

- Det gik ikke særligt godt ...
I stedet valgte han at begynde at eksperimentere lidt med popcornfremstilling hjemme i køkkenet.

- Det gik ikke særligt godt. Karamelmassen brændte helt sammen igen og igen. Det klistrede og klumpede, og konen var rasende, når jeg smed gryder ud. Jeg fik i hvert fald lavet 500 forsøg, før det gik op i en højere enhed - og det var en fantastisk oplevelse, da jeg første gang ramte de perfekte popcorn, konstaterer Tommy Jensen.

Siden har han fået så meget erfaring, at det går godt næsten hver gang på de maskiner, han har investeret i.

- Med alle varianterne gøre vi rigtig meget ud af at finde et smagsspil, der pirrer smagsløgene. Men dét, vi for alvor skiller os ud på, er på sprødheden. Ingen andre kan ramme vores konsistens og crunchiness. Det kan simpelthen ikke gøres bedre, det er jeg helt sikker på.

- Hvis nogen forsøger, vil jeg bare sige held og lykke til dem, fastslår Tommy Jensen, som allerede har fornemmet, at kopisterne er i gang derude.

- I hvert fald ved jeg, at vi er blevet kontaktet af nogen, som gerne ville købe vores popcorn i løs vægt og så selv pakke dem til et andet brand. Det sagde vi selvfølgelig nej til, fortæller han.

Smagsprøver på spilaften
Når han taler om "vi", tænker han på Michael Kristensen, der for nylig er kommet ind som makker hos Nordic Gourmet Factory. De to har kendt hinanden siden folkeskoletiden og mødes jævnligt til en spilaften, hvor de sammen med nogle andre venner spiller Risk.

- En aften tog jeg nogle af mine popcorn med som smagsprøver, og Michael kunne godt se, at det var der potentiale i. Det har været fantastisk at få ham med, for vi supplerer hinanden rigtig godt. Michael ved også noget om smag, blandt andet har han lavet øl på hobbybasis, og han er gået i gang med at udvikle nye smagsvarianter til popcornene, nævner Tommy Jensen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danæg får sur smiley og bøde

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

København får et cyklende madmarked

To kvinder skal styre Cocio

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sika Footwear er Årets DJ TOOLS leverandør 2017

Kampen, der forandrer dit spil - Innovation ved hjælp af automation sikrer ...

Ny medarbejder hos jpbc

In-line 2D målesystem

Forflytninger udover det sædvanlige

Send til en kollega

0.161