Forloren hare trækkes tilbage efter 19 salmonellasyge

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Mistanke om salmonella i en frossen færdigret får Fødevarestyrelsen til at advare

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod at spise en frossen færdigret med forloren hare fra Coop, produceret af Tulip, efter at 19 personer er blevet syge af en type salmonella-bakterie.

Af de 19 er to personer, der havde en anden alvorlig sygdom i forvejen, afgået ved døden.

Undersøgelser af salmonella-tilfældene har kastet mistanken på den forlorne hare. Undersøgelserne slår dog ikke endeligt fast, at det er den madvare, som står bag spredningen af bakterier.

- Vi arbejder på højtryk for at opklare denne sag og at opspore og inddæmme kilden til udbruddet, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Der er tale om en frossen færdigret. Den er solgt under mærket Normeat A/S i Kvickly, Super Brugsen, Dagli' Brugsen, Fakta og på coop.dk.

Den er produceret 4. november, og Fødevarestyrelsen gør derfor opmærksom på, at den kan ligge i fryseren hos nogle forbrugere.

Måske flere datoer
Fordi undersøgelserne stadig er i gang, vil Fødevarestyrelsen ikke afvise, at den på et senere tidspunkt vil udvide tilbagekaldelsen til flere datoer.

Tulip understreger i en pressemeddelelse, at der ikke er påvist salmonella i prøverne fra produktet.

- Tilbagekaldelsen sker alene på baggrund af en mistanke efter enkelte patientinterviews, og vi arbejder hurtigt og intenst på at komme til bunds i sagen, skriver selskabet.

Det er Statens Serum Institut, SSI, der står for at opklare, hvor smitten stammer fra. Første spor er, at alle 19 har samme type bakterier, forklarer Luise Müller, der er epidemolog på SSI.


- Det tyder på en fælles smittekilde. Derudover har vi ved at interviewe de smittede og studere en del af patienternes indkøbsdata kunnet se, at lige netop den forlorne hare er blevet købt og spist af flere af patienterne, siger hun.

Salmonella-baktier kan ikke overleve temperaturer over 75 grader. Derfor vurderer Fødevarestyrelsen, at utilstrækkelig opvarmning er en del af årsagen til salmonella-udbruddet.


/ritzau/



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Olivenolie solgt under falsk varedeklaration

Easyfood lavede et rekordoverskud

Og vil fordoble omsætningen frem mod 2020.

Madværkstedet kom godt fra start

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Rødt mælkeresultat: Arla har blødt for milliarder i Tyskland

Det nordiske mejeriselskab har tabt 6 år i træk.

Så mange millioner: Nowaco forbedrer sidste års indtjeningsrekord

Uge 12: Ind og ud af bestyrelser og direktioner

Skagensfiskeriet slog Danmarksrekord i fjor

Rundede én milliard i 2016.

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Dansk ventilator til kæmpe fiskefoderanlæg

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Opdateret: Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Irma sætter insekter på menuen

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Det første danske øko-sukker på vej

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Vibocold forbereder generationsskifte

Ugens grin: Stop spild af mad

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bølgepap til sikker beskyttelse

De 10 bedste sprog at lære for virksomheder

Pilen peger mod bæredygtighed

Udendørs skilte

Alflow vinder årets erhvervspris i Vejen Kommune

Nye termiske kameraer hos RS Components tilbyder klassens bedste ydeevne med hensyn til funktionalit

Rustfri filtre fra Classic Filters

Integrerede pakkeløsninger fra én leverandør

Har du brug for en (grafisk) hånd?

Kom til Automationsdag'17

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference: Hvordan skal forsynings sektorerne fremadrettet reguleres og organiseres?

Kemi Kick Off 2017

Simas kunne regne den ud

JEROS jorden rundt

Fremtiden kræver smartere arbejdere

Integrationer gør dit administrative arbejde enklere

En verden af Papkasser

Smart Machines styrker innovative maskinbyggere

Nye krav i FSSC 22000 - sårbarhed og food defense

Nyt og inspirerende referencekatalog

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Send til en kollega

0.165