23948sdkhjf

Nestlé-chef: Vi kan mætte tre milliarder mere

Nordisk topboss tænker nye tanker på fødevareområdet

- En tredjedel af al den mad, der produceres til mennesker, går tabt fra jord til bord. Når verdens befolkningstal stiger så kraftigt, som det vil gøre i de kommende årtier, er det en af de vigtigste udfordringer at bruge verdens ressourcer maksimalt.

- Hvis vi kan reducere madspild, kan vi med den nuværende produktion mætte tre milliarder flere munde. I Danmark er vi foran, når det gælder fødevareinnovation og kampen mod madspild. Lad os eksportere vores viden og metoder til resten af verden.

Det sagde Michiel Kernkamp, chef for Nestlé i Norden, da han torsdag var taler på “A Great Day for Food Innovation,” som fødevareklyngen Danish Food Cluster arrangerede i Aarhus.

Ny tankegang
Michiel Kernkamp opfordrede til en tankegang, hvor vi bytter helt om på værdikæden fra jord til bord. Han pegede på, at landmændene høster, hvad de tror, de skal producere. At producenterne producerer, hvad de tror, de kan sælge. At butikkerne køber, hvad de tror, forbrugerne vil købe. Og at forbrugerne køber, hvad de tror, de kommer til at spise.

- Jeg vil gerne se det den anden vej, hvor vi tænker mellem hvert led i kæden, hvor vi ikke har antagelserne mellem de forskellige led i kæden. Lad mig give et eksempel, som jeg har tænkt meget over:

- Når jeg bestiller bord på en af de mange dejlige restauranter i Danmark, kan jeg kun oplyse, hvor mange vi kommer, og hvornår vi kommer. Jeg har en idé om en app, hvor man også oplyser, hvilken mad man foretrækker. På den måde kan restauranterne udnytte deres råvarer bedre og samtidig spare penge, sagde Michiel Kernkamp.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078