Nestlé-chef: Vi kan mætte tre milliarder mere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nordisk topboss tænker nye tanker på fødevareområdet

- En tredjedel af al den mad, der produceres til mennesker, går tabt fra jord til bord. Når verdens befolkningstal stiger så kraftigt, som det vil gøre i de kommende årtier, er det en af de vigtigste udfordringer at bruge verdens ressourcer maksimalt.

- Hvis vi kan reducere madspild, kan vi med den nuværende produktion mætte tre milliarder flere munde. I Danmark er vi foran, når det gælder fødevareinnovation og kampen mod madspild. Lad os eksportere vores viden og metoder til resten af verden.

Det sagde Michiel Kernkamp, chef for Nestlé i Norden, da han torsdag var taler på “A Great Day for Food Innovation,” som fødevareklyngen Danish Food Cluster arrangerede i Aarhus.

Ny tankegang
Michiel Kernkamp opfordrede til en tankegang, hvor vi bytter helt om på værdikæden fra jord til bord. Han pegede på, at landmændene høster, hvad de tror, de skal producere. At producenterne producerer, hvad de tror, de kan sælge. At butikkerne køber, hvad de tror, forbrugerne vil købe. Og at forbrugerne køber, hvad de tror, de kommer til at spise.

Læs også: Nu er 800 spisesteder med i Refood

- Jeg vil gerne se det den anden vej, hvor vi tænker mellem hvert led i kæden, hvor vi ikke har antagelserne mellem de forskellige led i kæden. Lad mig give et eksempel, som jeg har tænkt meget over:

- Når jeg bestiller bord på en af de mange dejlige restauranter i Danmark, kan jeg kun oplyse, hvor mange vi kommer, og hvornår vi kommer. Jeg har en idé om en app, hvor man også oplyser, hvilken mad man foretrækker. På den måde kan restauranterne udnytte deres råvarer bedre og samtidig spare penge, sagde Michiel Kernkamp.

 

Mere om: Madspild


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Ugens grin: Mirakelkur

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Orkla køber sig ind i SR Food

Laksefirma klar til kæmpevækst

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown igen ramt af strejke

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

Easis vokser for sjette år i træk

Fødevarer uden tilsat sukker hitter mere og mere

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Fødevarestyrelsen rykker ud til buffeter

Slikgiganter laver mindre poser

Streetfood gør klar i Aalborg

Arla slår døren op til fremtiden

Kok sprang fra aftale og åbner sin egen restaurant

Jægere har mindsket storkøkkeners madspild

Familie leverer 800 måltidskasser om ugen

NOFA sætter spot på allergener i storkøkkener

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lejer til papirindustrien

Fødevareegnede plastbeholdere bruges på tværs af alle brancher

Virksomhederne i Syd klarer sig bedre

Simas holder lukket

Sammenligning af kabinetkølere – hvorfor vælge EXAIR?

Verdens første trykstøbte opsamlingskar!

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

Har du fået set Fibox' nye profilfilm?

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Skueglas til inspektion af industrielle processer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Temadag: Digitalisering i fødevareindustrien den 31. maj hos Uhrenholt A/S

Klumme: Automatiserede standardløsninger er vejen frem

High Lift Chip Trapper flytter væsker længere og højere

Gibotech på LIGNA 2017

Manglende læringsengagement kan koste din virksomhed penge

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

STOP annoncespild!

Bondy og Piab fejrer 50 års venskab.

Emballage der sælger

AN Groups grundlægger fejrer 40 års jubilæum

Send til en kollega

0.429