23948sdkhjf

4,8 mio. til forskning i sunde fødevarer

Forsker ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet får penge til yderligere kortlægning af fødevarers indvirkning på den menneskelige organisme
Hanne Christine Bertram har i flere år forsket i problemstillingen om, hvorfor nogle fødevarer er sundere end andre. Hun har sammen med kolleger har blandt andet afsløret, at grise fodret med fuldkorn har et højere indhold af stoffet betain. Opdagelsen kan være med til at give en forklaring på, hvorfor fuldkornsprodukter forebygger hjertekarsygdomme.

I det kommende forskningsprojekt vil hun kigge på, om mængden af stoffer, der bliver optaget i kroppen, er påvirket af dyrkningsbetingelserne, hvornår råvarerne er høstet, hvilken temperatur de har været opbevaret under, osv. Projektet er netop blevet tildelt 4,8 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd.

- Forskningsmidlerne er i høj grad påskønnet, fordi pengene giver os ro til at arbejde med at udvikle de potentialer, der ligger i de teknikker, vi forsker med. Nemlig at udvikle brugbar viden om sundhed og finde ud af, hvorfor nogle fødevarer eksempelvis er sundere end andre. Vi vil også sætte fokus på at forstå, hvorfor vegetabilske fødevarer er sunde, siger Hanne Christine Bertram.

Pengene fra Det Frie Forskningsråd skal blandt andet bruges til at ansætte en postdoc ved Institut for Fødevarekvalitet, hvor Hanne Christine Bertram i forvejen har syv ph.d.-studerende tilknyttet. Institut for Fødevarekvalitet arbejder med forskning inden for kød, mælk og vegetabilske produkter.
Kontakt

Kilde: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126