23948sdkhjf

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Antallet af solgte maskiner til fødevareindustrien vokser heftigt i takt med at verdens middelklasse bliver større

I disse år vokser mængden af emballerede fødevarer med tocifrede væksttal. Tal fra Euromonitor og VMDA forudsiger en vækst på 13 procent flere ton pakkede fødevarer fra 2015 til 2020.

Det giver en stor efterspørgsel på maskiner og procesudstyr til fødevareindustrien, og sådan har det været i de seneste år. Fra 2009 og frem til 2015 er det globale salg af maskiner til fødevarefremstilling og pakning vokset fra 23 milliarder euro til 37,7 milliarder euro.

- Vi ser en markant vækst for tiden, især i Asien, men også Afrika og Mellemøsten. Samtidig med at mængden af fremstillede fødevarer, der emballeres, bliver større, så efterspørger forbrugerne en øget variation i produkterne. Det giver mindre batch-serier og stiller nye krav til pak- og procesindustrien, som skal omstille sig til mere automation og modulære fleksible koncepter, siger Thomas Dohse, direktør i messe Düsseldorf og leder af verdens største messe for proces- og pakkeudstyr - Interpack.  

Det er især Europa, der sidder tungt på fremstilling af maskiner til fødevareproduktionen. Lidt over 40 procent af den globale eksport er europæisk. Det er især Tyskland og Italien, der tager en stor bid af kagen. Alene fra Italien kommer der 400 virksomheder og udstiller på interpack.

- Den voksende middelklasse fra især Asien efterspørger sikre fødevarer med en høj grad af sporbarhed. Da jeg fik tvillinger for et par år siden måtte min kone lede i mange supermarkeder for bare at finde et par pakker med mælkepulver. Mælkepulveret blev simpelthen købt i supermarkederne og sendt til Kina, siger Thomas Dohse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093