23948sdkhjf

Burger King reagerer på dyreværnsprotester

Burger King og Tim Hortons er 2 amerikanske fast food-kæder, som nu vil forbedre forholdene for de slagtekyllinger, der ender deres dage som sprødpanerede filetter mellem bløde stykker brød, skriver dyreværnsorganisationen World Animal Protection Danmark.

Selskabet Restaurant Brands International (RBI), der står bag de to kæder, siger i hvert fald, at de kyllinger, som fast food-kæderne aftager, skal have mere plads og mere lys, bedre strøelse og siddepinde inden året 2024.

World Animal Protection samlede i 2016 cirka 100.000 underskrifter for at lægge pres på fast food-koncernen. Senere blev der samlet 200.000 underskrifter ind, som rettede sig mod kæden Kentucky Fried Chicken (KFC).

I USA kalder World Animal Protection det for et stærkt signal til resten af fødevareindustrien, at RBI lytter til protesterne.

- Det her vil betyde bedre livskvalitet for millioner af slagtekyllinger i Nordamerika.

- Det sender desuden et stærkt signal til fødevareindustrien verden over om, at det ikke bare er muligt at skabe bedre forhold for kyllingerne – det er nødvendigt.

Løftet om bedre kyllingevelfærd gælder fast food-kædernes produktion i USA og Canada.

Food Supply har forsøgt at indhente en kommentar fra Burger Kings danske organisation. Kæden er ikke vendt tilbage efter Food Supplys henvendelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078