23948sdkhjf

- Danskerne vil have rene fødevarer

Ny undersøgelse viser, at mange går uden om e-numre

Næsten 57 procent af danskerne mener, at der er for mange fødevarer, som er alt for forarbejdede. Og hele 32 procent undgår fødevarer, der indeholder e-numre og komplekse tilsætningsstoffer.

Det indikerer en ny befolkningsundersøgelse, som Arla har fået foretaget. Danskerne vil have rene og naturlige fødevarer, lyder konklusionen.

Ifølge undersøgelsen synes knap 78 procent, at uforarbejdet og naturlig mad er bedst, og det er ikke noget, der overrasker madsociolog og lektor ved Metropol Jon Fuglsang.

- Der er en øget bevidsthed hos danskerne om, at mad, der er forarbejdet, ofte har en ringe ernæringsmæssig kvalitet. Og det får danskerne til at søge væk fra de sammensatte produkter, siger han i en pressemeddelelse, der er udsendt på vegne af Arla.

E-numre – nej tak
Knap 75 procent af de adspurgte svarer, at de hver gang, de fleste gange eller nogle gange lige tjekker varedeklarationen, når de står i supermarkedet – og det resulterer altså i, at hele 32 procent gerne holder sig fra de fødevarer, der indeholder e-numre og komplekse tilsætningsstoffer. 

-  De færreste danskere ved, hvad tilsætningsstoffernes komplekse navne dækker over, og jeg forstår godt, hvis e-numre og kemiske betegnelser afskrækker folk. Generelt bliver de danske forbrugere mere og mere skeptiske overfor e-numre. Og i stedet går de derfor efter at handle naturlige og uforarbejdede fødevarer, konstaterer Jon Fuglsang.

Undersøgelsen er baseret på 1.017 interviews.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141