23948sdkhjf

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

Investorpenge skal være med til at introducere State internationalt

Folkene bag den danske energidrik State har rejst et tocifret millionbeløb i ny kapital fra en stribe investorer. Samtidig tiltræder den tidligere koncerndirektør fra Carslberg Michael Iuul som ny bestyrelsesformand.

Pengene kommer fra tre parter: Dels fra milliardæren Erik Skjærbæk, der også er kendt fra sit engagement i Parken Sport og Entertainment, dels fra den profesionelle fodboldspiller Søren Henriksen og hans bror Jesper Henriksen, og dels fra States  største nye investorer, Anders Marcus fra det grønne investeringsselskab Obton og Torben Ulrich, stifter af elektronikvirksomheden Denver Electronics.

- Med tilførslen af kapital får vi de økonomiske muskler, der skal til for at sætte turbo på ekspansionen af vores forretning, først og fremmest i Skandinavien. Samtidig er tilgangen af Michael Iuul som ny bestyrelsesformand et voldsomt professionelt løft, og hans enorme erfaring og netværk bliver en fantastisk ballast for os fremover, siger State-direktør Jon Andersen i en pressemeddelelse.

Erik Skjærbæk siger om sin nye investering:

- De, der kender mig, ved, at jeg ikke investerer i hvad som helst. Men her er et produkt, der har kvaliteten til at blive en succes i hele verden. Der er engagement og professionalisme bag, og de har allerede bevist produktets gennemslagskraft. Nu skal det bare ud over rampen. Og så gør det jo heller ikke noget at det smager godt.

Skandinavien først
State sælges i øjeblikket i omkring 550 butikker i Danmark, og der er allerede indgået aftaler om landsdækkende distribution i Sverige hos både 7-eleven og Pressbyrån. Efter planen bliver State lanceret i resten af Skandinavien i løbet af 2017 og derefter i England, Tyskland, Frankrig og Benelux i løbet af 2018.

Bag State står de to tidligere fodboldspillere Jon Andersen og Kim Have. De stiftede firmaet i 2014 med det formål at lave "den bedst tænkelige funktionelle energidrik, der kunne hjælpe sportsudøvere på alle niveauer med at optimere deres mentale og fysiske tilstand".

Med i ejerkredsen er også fodboldstjernen Christian Eriksen fra Tottenham Hotspur.

State skiller sig ud fra mængden ved blandt andet at indeholde sukkerarten palatinose, som angiveligt giver et mere balanceret blodsukker og forlænget energi. Opskriften indeholder også ekstrakt af grøn te, aminosyren taurin, B-vitaminer samt det maksimalt tilladte indhold af koffein.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125