Holstebro får nyt isvandsanlæg til køling af mælkeprodukter
Mejerierne i Holstebro har fået et nyt anlæg til produktion af isvand, der sparer på udslippet af CO2.
Vandet løber i et lukket kredsløb, hvor det fungerer lige som en radiator, bare med koldt vand i stedet for varmt vand.
Når isvandet bliver ført fra køleanlægget ind i mejeriet er det mellem én og halvanden grad varmt, mens det er omkring syv til ni grader, når det ryger tilbage i opbevaringstanken for at vente på, at det igen skal køles ned og bruges til nedkøling i mejerierne.
Det nye anlæg som mejeriet netop har taget i brug, reducerer udspillet af CO2 med 600 ton, eller hvad 50 husstande forbruger på et år.
- Det svarer til 6,9 procent af hele mejeriets CO2 udledning på et år. Og det er et pænt skridt i retningen mod, at hvert mejeri i Arla skal reducere udledningen af CO2 med 25 procent fra 2005 og indtil 2020, siger John Bonde Jacobsen, der er mejerichef på Holstebro Mejeri.
Det nye anlæg har kostet 20 millioner kroner.
Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer