23948sdkhjf

Danæg får sur smiley og bøde

Hygiejnebrist: For mange æg går i stykker

Danæg Products i Christiansfeld har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner af Fødevarestyrelsen, fordi der er konstateret problemer med hullede æg, skriver JydskeVestkysten.

Fødevarestyrelsen bad i december Danæg rette op på håndteringen af æggene i Danæg Products, så færre æg går i stykker, inden de bliver forarbejdet. Men forholdene var ikke blevet bedre i marts, og det har udløst bøden, fortæller avisen.

Danæg Products slår hul på cirka 750.000 æg om dagen for blandt andet at sælge dem som flydende æg. Fødevarestyrelsen har over to omgange konstateret, at der var adskillige hullede eller knuste æg allerede på de bånd, der fører æggene frem til udslåningsmaskinen.

Ifølge styrelsen er der tale om "en hygiejne-brist", uden at der dog har været smitterisiko, idet æggene bliver filtreret og pasteuriseret.
 
- Vi er ikke der, hvor vi taler om en smitterisiko. Slet ikke. Vi har heller ikke trukket produkter tilbage. Men vi mener, de kan arbejde mere med at forbedre hygiejnen, siger Annette Arbjerg, sektionchef i Fødevarestyrelsens afdeling Sydvest, til JydskeVestkysten.

Der er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Danæg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109