23948sdkhjf

Kæmpeunderskud hos Odense Marcipan

Italiensk fabrik trækker voldsomt ned - nu er den lukket

2016-regnskabet fra Odense Marcipan er ikke rar læsning for virksomheden, der kom ud af året med et underskud efter skat på over 25 millioner kroner.

Sukkerchokket skyldes i høj grad det italienske datterselskab Natural Food, som kostede Odense Marcipan cirka 40 millioner kroner. Ledelsen i Odense har taget konsekvensen og stoppede i december produktionen hos Natural Food, der siden 2008 har produceret marcipanmasse og mandelprodukter til industrimarkedet for Odense Marcipan.

Dermed regner ledelsen med, at man i 2017 igen kan få plus på bundlinjen - lige som i 2015, da virksomheden tjente cirka 3,3 millioner kroner efter en årrække med underskud.

Nettoomsætningen i 2016 blev på knap 398 millioner kroner, en nedgang på cirka 48 millioner fra året før. Det skyldes hovedsageligt lavere råvarepriser.

Sukkerafgifter driller
Ud over problemerne i Italien er regnskabet ifølge ledelsen også præget af de høje danske sukkerafgifter. Og det kan få konsekvenser:

- Det fortsat kraftige afgiftstryk i Danmark forventes fortsat at påvirke afsætningen på hjemmemarkedet og kan på strategisk langsigtede beslutninqer medføre reduceret engagement i Danmark, hedder det i årsrapporten.

Heller ikke hvad angår datterselskabet Bæchs Conditori i Hobro er Odense Marcipan tilfreds. Dér bød 2016 på et overskud på cirka 300.000 kroner, samme niveau som året før, men moderselskabet havde forventet et væsentligt bedre resultat i Hobro.

Odense Marcipan er ejet af den norske Orkla-koncern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094