23948sdkhjf

Nu får kornet sit eget hus

Se vinderforslaget til nyt viden- og inspirationscenter om korn og madkultur

Den prisvindende norske arkitekt Reiulf Ramstad skal slå stregerne til det kommende nationale videns- og inspirationscenter; ”Kornets Hus”.

Centret skal opføres syv kilometer syd for Hjørring og vil efter planen stå klar til åbning i begyndelsen af 2019.

- Vi er blevet præsenteret for en række meget flotte bud på projektet, men vi er ikke i tvivl om, at Reiulf Ramstad Arkitekters skitseforslag på bedste vis harmonerer med de tanker og visioner, som ligger bag etableringen af Kornets Hus, siger Lars Autrup, der er formand for Bygningsfonden Kornets Hus og projektleder i Realdania.

Ambitionen bag Kornets Hus er at skabe en ny attraktion i Nordjylland, som både henvender sig til turister, foreninger, uddannelsesinstitutioner og professionelle som kokke, bagere og kantineledere.

Foruden kursuslokaler vil huset rumme formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik. Arealerne uden om huset vil også blive inddraget i centrets aktiviteter og formidling.

Bag projektet står Foreningen Kornets Hus i partnerskab med bl.a. Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegård Fonden, ENV-fonden, LAG Nord og Realdania.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078